Ο Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει από τη Λάρισα: "Ηλεκτρονικά οι εγγραφές των αγροτών στον ΕΦΚΑ"

Ο Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει από τη Λάρισα: "Ηλεκτρονικά οι εγγραφές των αγροτών στον ΕΦΚΑ"


Η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασφάλισης των Νέων Αγροτών θα επιτευχθεί με τη νέα διάταξη νόμου που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς πλέον οι αγρότες θα αποκτούν άμεσα την ασφαλιστική τους ιδιότητα με την εγγραφή τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος επισκεπτόμενος τα γραφεία του ΕΦΚΑ πρώην ΟΓΑ στη Λάρισα, συνομιλώντας με πολίτες και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι παλιές αιτήσεις θα περαστούν σταδιακά στο νέο σύστημα, διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 12 μήνες.

Οι εγγραφές πλέον θα γίνονται με κωδικό στην πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα www. efka.gov.gr και θα απαιτείται μόνο η ημερομηνία έναρξης του επαγγέλματος από τις εφορίες.

[ads-post]

Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά και άμεσα θα ολοκληρώνεται. Στη Θεσσαλία οι συναλλαγές των αγροτών με τον ΕΦΚΑ γίνονται μόνο στη Λάρισα και οι σωρευμένες εκκρεμείς υποθέσεις ανέρχονται σε 800 περίπου. Κατ΄αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται η μετακίνησή τους από απομακρυσμένες περιοχές, όπως π.χ. η Αλόννησος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Πετρόπουλος και στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης τονίστηκε η σημασία των 120 δόσεων για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών και των αγροτών, γεγονός που θα ανακουφίσει και θα δώσει ανάσα στην μεσαία τάξη.

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, παραδέχθηκε την καθυστέρηση που υπάρχει στις εγγραφές νέων ασφαλισμένων στον πρώην ΟΓΑ, στην καταβολή των συντάξεων και σε άλλες παροχές και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της διάταξης.
Πηγή: www.ert.grΟ Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει από τη Λάρισα: "Ηλεκτρονικά οι εγγραφές των αγροτών στον ΕΦΚΑ"