ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Καταγγελία ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ Αγροτών)

Καταγγελία ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ Αγροτών)



Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου και τις προσωπικές επιθέσεις στις οποίες προέβη κατά συναδέλφων μας που υπηρετούν στο Περιφερειακό Τμήμα του ΕΦΚΑ (Τομέας Αγροτών) Θεσσαλίας.


Σε μια προφανή προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης, προσπάθησε να επιδείξει «επιστημονική αντιμετώπιση» της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, εστιάζοντας σε ένα κλάσμα των εκτελούμενων εργασιών, αγνοώντας, ή εσκεμμένα, παραβλέποντας, το πλήθος των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων (σχεδόν 8.000 εκκρεμείς υποθέσεις μόνο στο συγκεκριμένο αντικείμενο και μόνο στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα!) που συνεχίζουν να συσσωρεύονται στις οργανικές μονάδες Αγροτών, αλλά και όλου του Οργανισμού, με αποκλειστική αιτία την υποστελέχωση των υπηρεσιών (δέκα μόνο υπάλληλοι πασχίζουν για την εξυπηρέτηση όλων των αγροτών της Θεσσαλίας!), την τεράστια καθυστέρηση ή και απουσία αντιμετώπισης των κενών που η δημιουργία του ΕΦΚΑ προκάλεσε, καθώς και τον κάκιστο σχεδιασμό και εφαρμογή της μετάβασης από τους παλιούς στον νέο Φορέα.

[ads-post]


Απαίτησε, λοιπόν, από συνάδελφο να καταχωρίσει στο πληροφοριακό σύστημα αιτήσεις ασφάλισης ενώπιόν του και ενώπιον των – υποχρεωτικά αναμενόντων – συναλλασσόμενων πολιτών, ενώ αυτός χρονομετρούσε τη διαδικασία! Στη δε διαμαρτυρία και στο ερώτημα συναδέλφισσας-μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αν η χρονομέτρηση των υπαλλήλων είναι ο τρόπος που το Υπουργείο επιλέγει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, και μάλιστα, δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου Φορέα, τους επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο, εγκαλώντας τους για αναποτελεσματικότητα και αδράνεια! Έφτασε, μάλιστα, να απαιτήσει την παραμονή των συναδέλφων και μετά το πέρας του ωραρίου, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για να επιλυθούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που η δική τους αβελτηρία δημιούργησε! Δεν μας προκάλεσε, λοιπόν, καμία έκπληξη η εύλογη αποδοκιμασία που εισέπραξε από τους παριστάμενους πολίτες.


Οι έγκαιρες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και των άλλων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, όπως και οι επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, δεν στάθηκαν μέχρι σήμερα αρκετές για να οδηγήσουν σε συγκροτημένη αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων. Η ανάγκη για επικοινωνιακή εργαλειοποίηση της αποσπασματικής αντιμετώπισης των ζητημάτων ενόψει των επικείμενων εκλογών είναι αυτή που τους κινητοποίησε.


Η ευθύνη για την κατάντια των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες βαραίνει τόσο την παρούσα κυβέρνηση όσο και όλες τις προηγούμενες. Οι πρόχειρες – ή μήπως καλοσχεδιασμένες – παρεμβάσεις και «μεταρρυθμίσεις» τους είναι αυτές που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν εξίσου υπαλλήλους και εξυπηρετούμενους πολίτες.


Θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε είδους εκφοβισμό και απειλή!

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες.

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια