ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μικροί κατασκηνωτές μαθαίνουν “Περί Αστέρων και άλλων Ουρανίων Σωμάτων" στη Λάρισα

Μικροί κατασκηνωτές μαθαίνουν “Περί Αστέρων και άλλων Ουρανίων Σωμάτων" στη Λάρισα


Οι μικροί κατασκηνωτές του 19ο Δημοτικού Σχολείου γνώρισαν σήμερα τα μυστικά του ηλιακού συστήματος. Με εισηγητές της ΚΟΙΝΣΕΠ Εναστρον / Σχολείο Αστρονομίας και σε συνεργασία με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, 150 παιδιά της ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ έμαθαν με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό μυστικά για τον Ήλιο, τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους, τους μετεωρίτες και τις ιδιαιτερότητες τους. Κατανοήσαν το φαινόνενο της εναλλαγής μέρας και νύχτας και των εποχών, πώς συμβαίνουν οι εκλείψεις του Ήλιου και της Σελήνης και γιατί βλέπουμε πάντα την ίδια πλευρά του φεγγαριού μας.



Ολα τα παιδιά παρατήρησαν με μεγάλο ενδιαφέρον με δύο ειδικά τηλεσκόπια τη χρωμόσφαιρα και τη φωτόσφαιρα του άστρου μας, η οποία φιλοξενούσε και μία μικρή κηλίδα. 

Με την εξαιρετική βιωματική εμψύχωση του κ. Γιώργου Μπιρσιάνη και του κ. Γιάννη Χουϊνάβα οι μικροί κατασκηνωτές διεύρυναν τους γνωστικούς ορίζοντές τους και μυήθηκαν στα μυστικά της αστρονομίας , ετοιμοι να κατακτήσουν το σύμπαν της ΓΝΩΣΗΣ.

[ads-post]

Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην Πόλη” προσπαθεί να καλύψει ποιοτικά τις καλοκαιρινές προσδοκίες όλων των παιδιών με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες τους και να ενεργοποιήσει συνολικά όλες τις δεξιότητές τους.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια