ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

«Μπαράζ» αποχωρήσεων από το Κίνημα Αλλαγής έφερε η απομάκρυνση Βενιζέλου

«Μπαράζ» αποχωρήσεων από το Κίνημα Αλλαγής έφερε η απομάκρυνση Βενιζέλου


«Μπαράζ» αποχωρήσεων στελεχών του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής. Οι Γιάννης Οικονομίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Μάνος Επιτροπάκης και Γιώτα Μπουμπούλη εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, για την απόφασή της να τον απομακρύνει από το κόμμα.


Γιάννης Οικονομίδης

Το πρωί της Κυριακής υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα Τομέα Πολιτικής Υποδομών – Μεταφορών του ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Οικονομίδης.

Στην επιστολή παραίτησής του, υποστηρίζει πως «η απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να προτείνει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποτελεί κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική. Ταυτόχρονα προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του κινήματός μας, Βαγγέλη Βενιζέλου. Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη «μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».


Δημήτρης Λιντζέρης

Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Λιντζέρης, μετά την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο τέως πρόεδρος του ΕΟΦ καταγγέλλει την κ. Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα».

Με μήνυμα που ανήρτησε στο facebook, ο κ. Λιντζέρης, επισημαίνει πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη» επιδιώκει «τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ» με μοναδικό της μέλημα να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η δήλωση του κ. Λιντζέρη έχει ως εξής:

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα.

Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.

Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.

Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

[ads-post]

Μάνος Επιτροπάκης

Την υποψηφιότητά του απέσυρε και ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, την οποία κατηγορεί ότι έκανε το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, ενώ λίγο αργότερα επανήλθε για να διευκρινίσει ότι «η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε». Από τα βέλη του δεν ξέφυγε - έστω και έμμεσα- ο Γιώργος Παπανδρέου. «Έκαναν το ΠΑΣΟΚ ΚΙΔΗΣΟ. Δηλαδή Σύριζα...» ανέφερε.

Ο Μάνος Επιτροπάκης διευκρινίζει πως «τώρα εσείς πιστεύετε πως μεταξύ της αγάπης μου για την παράταξη και της αγάπης μου για τον Βενιζέλο κέρδισε ο Βενιζέλος. Κι όμως, η αγάπη μου για την παράταξη κέρδισε. Τον Βενιζέλο θα μπορούσα να τον αγαπάω και από μακριά. Όπως θα αναγκαστούν, θα εκβιαστούν ορθότερα, να κάνουν πολλοί σύντροφοι. Εγώ τάχθηκα πάντως με την Παράταξη. Με την πιο πολύτιμη ιστορία της, με την ιστορικά εθνική υπευθυνότητα που επέδειξε, με τον σκληρό αγώνα της εναντίον του Εθνολαϊκισμού του Σύριζα, με την περήφανη ευρωπαϊκή στάση της στο Δημοψήφισμα, με την ανελέητη αλλά πάντα δίκαιη αντιπολίτευση που άσκησε η παράταξη μας, πάντα με ήθος και θεσμικότητα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Διάλεξα την Παράταξη, και όχι την αγάπη μου για τον Βενιζέλο, διότι η παράταξη αρχίζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, και τους πολύ λίγους υποστηρικτές του όταν έγινε θύμα διώξεων, αλλά και τον Κώστα Σημίτη, που συμβόλιζε και ήταν η πιο κοντινή εκδοχή του πιο ώριμου ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων. Διάλεξα την Παράταξη και όχι την αγάπη μου για τον Βενιζέλο, διότι πρέπει να υπερασπιστούμε και την Κυβέρνηση ΓΑΠ που φορτώθηκε 15% έλλειμμα και όμως, δεν άφησε την χώρα να χρεοκοπήσει για να πουλήσει επανάσταση. Και κάποιος την υπερασπίστηκε κι αυτήν με τεράστιο κόστος. Διάλεξα λοιπόν την Παράταξη, και όχι την αγάπη μου για τον Βενιζέλο. Μόνο που όλες αυτές τις αξίες της Παράταξης, τις διαχρονικές αξίες, τις αυθεντικές αξίες και αρετές της, τις συμβολίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι η ζωντανή κιβωτός των διαχρονικών αξιών της Δημοκρατικής Παράταξης στην Μεταπολίτευση.

Και αυτόν πέταξαν με Ιταμό τρόπο εχτές από το ΚΙΝΑΛ κάποιοι στην ηγεσία.

Όταν λοιπόν ακολουθώ τον Βενιζέλο, το κάνω επειδή κερδίζει η αγάπη μου για την Παράταξη. Καταλάβατε;».

Σε άλλη δημοσίευση κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά ότι διευκολύνει με την επιλογή της τον Αλέξη Τσίπρα: «Η Φώφη πιστεύει πως οι Συριζαίοι μισούν τον Βενιζέλο επειδή κυβέρνησε (με υπουργό την Φώφη) με Σαμαρά. Λάθος προφανώς. Τον μισούν γιατί μόνος του ο Βενιζέλος είναι μια ολόκληρη αντιπολίτευση. Τον μισούν επειδή μπορεί να τους ταπεινώνει και να τους περιγράφει με τρεις λέξεις. Ακόμα και με μια :πχ Εκτσογλανισμός. Από αυτόν τον Βενιζέλο απάλλαξε εχθές η Φώφη, όχι το ΚΙΝΑΛ, αλλά τον Τσίπρα. Το πιάσατε τώρα; Καλημέρα!».

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους ψηφοφόρους σχολιάζοντας πως «τουλάχιστον τώρα ξέρετε τι να ψηφίσετε όσοι θέλετε απλή αναλογική και τι όσοι δεν την θέλετε» και ότι «εγκαταλείψαμε τις ίσες αποστάσεις. Πιάσαμε αγκαλιά τον Τσίπρα!».


Γιώτα Μπουμπούλη

Την παραίτησή της ανακοίνωσε και η υποψήφια βουλευτής Γιώτα Μπουμπούλη, η οποία αναφέρει:

«Σε όλο αυτό το πολιτικό ταξίδι υπήρξα υπέρμαχος των πιστεύω και των αρχών μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν κατευθύνθηκα, δεν εξαγοράστηκα από κανέναν και παρά τον πόλεμο που δέχθηκα από τον χώρο μου, πάλεψα σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με κύριο γνώμονα να προσφέρω στον τόπο μου ανιδιοτελώς.

Μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την δήλωσή του ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ,ήταν αναμενόμενο να υπάρχει σωρεία αντιδράσεων. Προ ολίγου απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο Μάνος Επιτροπάκης. Ως υπέρμαχοι των αρχών του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974, θα ήταν αφερέγγυα η στήριξή μας σε υποψηφίους που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην προεκλογική συγκέντρωση της κυρίας Σταρακά, βρισκόταν σε πρώτη γραμμή βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη ημέρα η Πρόεδρός μας, παρευρέθη στο Αγρίνιο και εξέφρασε την πλήρη στήριξή της σε υποψηφίους που στηρίζονται ανοιχτά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν και με συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο, σεβόμενη την απόφαση της Προέδρου ως προς τη στήριξή της στον δήμο και στην περιφέρεια και επειδή δεν ταυτίζεται με τα δικά μου πιστεύω, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τις επερχόμενες εθνικές αλλαγές.

Θα είμαι δίπλα στο Κίνημα Αλλαγής με όλες μου τις δυνάμεις ως απλός πολίτης. Θεωρώ πως η διάσπαση της παράταξής μας με την αποχώρηση ηγετικών στελεχών, μόνο πόλωση μπορεί να προκαλέσει στο ήδη τεταμένο κλίμα. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να πάει μπροστά ενωμένο και όχι διασπασμένο. Και φυσικά δεν έχει ανάγκη την στήριξη σε υποψηφίους που συνεργάζονται και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος θέλω να επισημάνω πως η απόφασή μου να μην στηρίξω την κυρία Σταρακά και τον κύριο Κατσιφάρα είναι καθαρά προσωπική. Δεν εκπροσωπεί την παράταξη του Νίκου Καζαντζή στην οποία ήμουν εκπρόσωπος τύπου, αλλά είναι συνειδητή προσωπική μου επιλογή.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα. Θα συνεχίσω να τηρώ τη συνέπεια λόγων και έργων σε όλο το υπόλοιπο της ζωής μου, είτε ασχολούμαι με την πολιτική είτε όχι».




Πηγή: www.cnn.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια