Ολοκληρώθηκε στο Περτούλι το 39ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Ολοκληρώθηκε στο Περτούλι το 39ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων


Παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό έγινε στα Περτουλιώτικα λιβάδια το 39ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Το Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στο τετράπτυχο «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός» και το τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων. Οι Σαρακατσαναίοι δε απηύθυναν για ακόμη μια φορά έκκληση στους παριστάμενους πολιτικούς να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα της Μακεδονίας.


[ads-post]


Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr στην πλαγιά των λιβαδιών οι Σαρακατσαναίοι είχαν απλώσει μια τεράστια μπλε σημαία με λευκό σταυρό στη μέση, ενώ στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας επανέλαβε και φέτος πως «δεν μπορούν να μας πάρουν την καρδιά μας», δείχνοντας την νεότερη γενιά.

Παρήλασαν Σύλλογοι και χορευτικά απ’ όλη την Ελλάδα και η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό των γερόντων .Ψυχή της εκδήλωσης η Τρικαλινή γραμματέας Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων, Στέφανος Μπέης, οι οποίοι είχαν και τη συνολική ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.

Πηγή: www.trikalavoice.gr

Ολοκληρώθηκε στο Περτούλι το 39ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων