ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Πλούσιο το πρόγραμμα το φετινό το καλοκαίρι στο Κηποθέατρο - Όλες οι παραστάσεις και οι συναυλίες (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Πλούσιο το πρόγραμμα το φετινό το καλοκαίρι στο Κηποθέατρο -  Όλες οι παραστάσεις και οι συναυλίες (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)


Σας παρουσιάζουμε εδώ με τίτλους όλες τις παραστάσεις και συναυλίες του καλοκαιριού στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Για κάθε μία θα υπάρχει αναλυτικά ξεχωριστή παρουσίαση.


Oι ημερομηνίες είναι γεμάτες με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες των Λαρισαίων για ξένοιαστες καλοκαιρινές βραδιές ή βραδιές πολιτισμού και προβληματισμού.


  • Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., παράσταση Καραγκιόζη «Τα Κολλητήρια ήρωες με πυτζάμες», από τον Καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλο. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο.

  • Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., συναυλία Πάνου Κατσιμίχα και Βασίλη Καζούλη. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ προπώληση (Καλτσάς), 15 ευρώ στο ταμείο.

Ο Πάνος Κατσιμίχας, ξανασυναντά αυτό το καλοκαίρι τον Βασίλη Καζούλη και μαζί με τον Δημήτρη Καρρά, αφήνουν το «κέντρο και τις συνοικίες» και συνεχίζουν τις… μουσικές βόλτες και στην Λάρισα

Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας μουσικές μνήμες έως σήμερα… και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό».

Ρόκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση… από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.

Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν καλοκαιρινά ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.

Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Γιατί… «Τίποτα δεν έχει αλλάξει… και τίποτα δεν είναι όπως παλιά… μένει όμως ακόμα ένα… πείσμα, που δεν είναι συνήθεια μοναχά…».

Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.




  • Τρίτη 18 Ιουνίου, 9.30 μ.μ. το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσιάζει τους ''Tακίμ'' στο Kαφέ Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του προσφυγικού Ελληνισμού μέσα στον χρόνο.
Το Καφέ Αμάν Ελληνική απόλαυσις θα ξαναζωντανέψει σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού τα Γιάννενα με το “Γυαλί-καφενέ”, τα Βαλκάνια με το “Γκρέτζι-Χάνι”, η Πόλη με το “Καζίνο της Δέσποινας” στα Ταταύλα, η Σμύρνη με τις “μπύρες” στην Προκυμαία, αλλά και η Αμερική με τα Καφέ Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, αφιέρωμα στους Έλληνες μετανάστες στις Η.Π.Α., από τα τέλη του 19ου αι. έως τη δεκαετία του 1960.

Ένα επικό ταξίδι - περιπέτεια, ένα αδιάκοπο “δούναι και λαβείν” ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, ιστορίες Ελλήνων προσφύγων και μεταναστών που ξεριζώθηκαν από όλα τα μέρη και ταξίδεψαν προς όλες τις κατευθύνσεις, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια αλλά και αρκετά “κρυμμένα διαμαντάκια” που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε…!
Μια επιλογή από αντιπροσωπευτικά τραγούδια σε συνδυασμό με ιστορίες-αφηγήσεις, όπου ιδιαίτερο ρόλο παίζουν κάποιες σημαντικές μορφές τραγουδιστών και μουσικών προσφύγων.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Κείμενα - Παρουσίαση Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική Επιμέλεια Σοφία Σπυράτου
Αφήγηση Χλόη Μάντζαρη
Οπτικό Υλικό Γρηγόρης Φιλίδης
Υπεύθυνος Ήχου Θανάσης Γκίκας

TAKIM:
Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι, λαγούτο
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος κλαρίνο
Γιώργος Μαρινάκης βιολί
Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι
Κώστας Μερετάκης κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος μπάσο

Γιάννης Νιάρχος τραγούδι

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτριος Τσιπλακούλης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση 13 ευρώ, στο ταμείο 15 ευρώ. Παιδικό / φοιτητικό / ανέργων 10 ευρώ.

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

-Λύκειο των Ελληνίδων (Δήλου 17, Νεράιδα, τηλ. 2410 624379, ώρες 7 μ.μ.-10 μ.μ. από Τρίτη - Παρασκευή και Σάββατο 10 -1 μ.μ.).

-Βιβλιοπωλείο Prosperus, Αθαν. Διάκου 2.

-Βιβλιοπωλείο Παπανικολάου, Κύπρου 1.




  • Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., παραδοσιακή μουσική και χορός «…της αγάπης και της ξενιτειάς». Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ προπώληση (Καλτσάς), 14 ευρώ στο ταμείο.


  • Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., «Ο λαγός και η χελώνα». Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ στο ταμείο.


  • Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ., Θεατρική παράσταση «Τρεις φόνοι… καμιά κηδεία».

"Τρεις φόνοι...καμιά κηδεία" μια απρόβλεπτη κωμωδία που θα την δούμε την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ Λάρισας.

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επιςκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών - Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά - το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.




Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).

Μέσα στις έντονα χιουμοριστικές καταστάσεις αυτής της παράλογης φάρσας, παρακολουθούμε τις τρεις, γεμάτες γκάφες, απόπειρες φόνου που σχεδιάζουν οι ήρωες ανά δύο, προκειμένου να σκοτώσουν τον τρίτο χαρακτήρα. Στην πρώτη σκηνή, η σύζυγος και ο εραστής της επιχειρούν να σκοτώσουν το σύζυγο, επειδή είναι εμπόδιο στη σχέση τους. Στη δεύτερη σκηνή, η σύζυγος συμμαχεί με το σύζυγό της για να δολοφονήςουν τον εραστή, επειδή αποκαλύφθηκε ότι της ήταν άπιστος.

Στην τρίτη σκηνή, ο σύζυγος και ο εραστής, αισθανόμενοι προδομένοι και εξαπατημένοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τη σύζυγο. Αλλά αυτή η απόπειρα, θα αποτύχει, όπως και οι προηγούμενες δύο, ή όχι;

Συντελεστές
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά: Νατάσα Παπαστεργίου
Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Δημόσιες σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

Προσφορά τα πρώτα εισιτήρια από 10€ στο www.viva.gr


  • Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. Συναυλία «Χαΐνηδες». Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (ταμείο).

Οι ''Χα'ί'νηδες'' θα είναι σε μια live βραδιά την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Είναι συναυλία του ''ΚΕΘΕΑ Έξοδος'' για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Δηλώνουμε όλοι παρόντες.
Στηρίζουμε την απεξάρτηση δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.
Προπώληση βιβλιοπωλεία ''Καλτσάς Flash'' και ''Κλου''.



  • Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. Παράσταση χορού «2nd Dance summer show». Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.


  • Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 9.15 μ.μ. Παράσταση χορού από τα μαθητικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων «Μετά την πρόβα στη σκηνή».


  • Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Θέατρο «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ.

Την εμβληματική κωμωδία του Μποστ «Μαρία η Πενταγιώτισσα», παρουσιάζει σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η 5η Εποχή σε πανελλαδική περιοδεία.

Στο ρόλο της «Μαρίας», ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Στα 1982 ο Μποστ γράφει τη «Μαρία Πενταγιώτισσα».
Ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.


Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της - Πενταγιοί Φωκίδας - για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η ίδια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα.
Ο λαός τραγούδησε την ομορφιά της και τα ερωτικά της καμώματα: «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια / και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια.. Μαρίτσα Πενταγιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα, / εσύ τα ’καμες ούλα!».
Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα «σε ζωντανή σύνδεση» σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Τετάρτη 10/7 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Λάρισα.
Εισητήρια από 8€ στο www.viva.gr


  • Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λάρισα.Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ προπώληση, 7 ευρώ στο ταμείο.


  • Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Άρης».

Το έργο "Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου παρουσιάζεται στην Λάρισα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.

Το έργο "Άρης" βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε πλούσιες σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος.


Η περιοδεία ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου επέτειο θανάτου του Άρη Βελουχιώτη, από την Καισαριανή, σημείο αναφοράς καθώς ο Βελουχιώτης μίλησε στη Σύσκεψη της Καισαριανής για την αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών.

Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης 
Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου 
Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel. 
Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι "Αρη μου", σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη. 
Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη 
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας 
Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης 
Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός 
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού 
Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης 
Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέτα Διολή
Εκτέλεση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα 
Επικοινωνία CARTEL: Mαρίκα Αρβανιτοπούλου( πληροφορίες και για την περιοδεία).

Στον ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης

Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης "έδωσαν" τις φωνές τους.

Κηποθέατρο Αλκαζάρ την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.

Η παράσταση απέσπασε στα Κορφιάτικα βραβεία, το βραβείο Καλύτερος θεατρικός συγγραφέας «Αλέκος Σακελλάριος» (η Σοφία Αδαμίδου) και καλύτερου μονολόγου «Χρύσα Σπηλιώτη» (ο Τάσος Σωτηράκης)


  • Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ. Παιδική παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια και… ο κακός ο λύκος». Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ προπώληση-ταμείο ανεργίας, 15 ευρώ στο ταμείο.


  • Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας». Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ μειωμένο, 20 ευρώ στο ταμείο.

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά.

Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει.
Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας.


Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Μουσική & Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου 
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

  • Τρίτη 16 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ - Λάρισα. Εισητήρια από 15,00€ στο Viva.gr


  • Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Δον Ζουάν» του Μολιέρου.

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2019 το αριστούργημα του Μολιέρου ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ.

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευ-τικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.


Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέ-πει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκε-πτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλ-λει.

Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευ-θερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευ-τικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκά-τορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικεί-μενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτή-σεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

  • Τετάρτη 17/7 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Λάρισα. Εισιτήρια από 8,00 € στο Viva.gr


  • Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης στο Survivor».Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.


  • Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ προπώληση, 20 ευρώ στο ταμείο.


  • Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.


  • Τρίτη 23 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Παράσταση αρχαίας τραγωδίας «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. η Λάρισα θα απολαύσει την παράσταση τραγωδία του Σοφοκλή ''Οιδίπους Τύραννος'' στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική αρχαία τραγωδία ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.


Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης 
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης 
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης 
Μουσική: Μίνως Μάτσας 
Κίνηση: Κική Μπάκα 
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος 
Βοηθοί σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά 
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Δερμιτζάκη 
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Δέσποινα Φαρίδου
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Παίζουν:
Δημήτρης Λιγνάδης (Οιδίποδας), Αμαλία Μουτούση (Ιοκάστη), Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος)
Συντελεστές

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Έχω συναντηθεί με τον Οιδίποδα στη σκηνή δύο φορές: την πρώτη, παίζοντας τον επώνυμο ρόλο στην παράσταση του Σπύρου Ευαγγελάτου, και τη δεύτερη παίζοντας την Ιοκάστη, τον Τειρεσία και τον Βοσκό στην παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Υπάρχουν δύο άξονες στο έργο αυτό, το τελειότερο του αρχαίου δράματος, τουλάχιστον απ’ τα σωζόμενα, που δρουν συμπληρωματικά:

Ο ένας είναι η τέλεια πλοκή του: το έργο αυτό είναι το πρώτο στην παγκόσμια δραματουργία θρίλερ με σασπένς (whodunit play τα αποκαλούν οι Αγγλοσάξωνες). Ξετυλίγοντας το κουβάρι των γεγονότων, ο ήρωας, με αριστοτεχνικό τρόπο, φτάνει στο κέντρο του λαβυρίνθου, όπου διώκτης και διωκόμενος είναι ο ίδιος. Κι αν συχνά υποτιμούμε τον άξονα αυτόν, γυρεύοντας δίκαια άλλες ποιότητες, δεν μπορώ να μη θυμάμαι το ρίγος που μου προκαλούσε το ομαδικό επιφώνημα του κοινού από το κοίλον στη φράση «Ο Πόλυβος δεν ήτανε πατέρας σου».

Ο δεύτερος άξονας, αυτός που κάνει τον Οιδίποδα το πρώτο υπαρξιακό έργο στην παγκόσμια δραματουργία, είναι η ίδια η ερώτηση που τίθεται: «Ποιος είμαι;». Και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ήρωας για να την απαντήσει: τα εργαλεία που ο άνθρωπος –ειδικά ο Δυτικός– έχει θεοποιήσει: τον ορθό λόγο, τη σκέψη, τη λογική. Είναι τα μόνα που έχουμε, έχουν εκτοξεύσει το είδος μας, όμως δεν αρκούν. Γιατί αν αποφασίσεις να θέσεις τη συγκεκριμένη ερώτηση, οφείλεις να είσαι έτοιμος και για την απάντηση. Και η αλήθεια, όπως λέει ο ποιητής, «μόνον έναντι θανάτου δίδεται».

Ο Οιδίποδας είναι ο πρώτος Άνθρωπος της δραματουργίας μας, ο Αδάμ της. Και η μοίρα του μας κάνει ταπεινούς.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό – 15€ Φοιτητικό/ ΑΜΕΑ/ Ανέργων

Ώρα Έναρξης: 21:30. Κηποθέατρο Αλκαζάρ.


  • Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ».


  • Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ προπώληση, 20 ευρώ στο ταμείο.


  • Τετάρτη 31 Ιουλίου και Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Βερβερίτσα». Τιμή εισιτηρίου 17 ευρώ προπώληση, 20 ευρώ στο ταμείο.

Η παράσταση του Νίκου Μουτσινά που έσπασε όλα τα ταμεία στη θεατρική Αθήνα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και κάνει μια στάση την Τετάρτη 31 Ιουλίου και την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 21:00 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στην Λάρισα.

Η απίστευτη φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο.


Ευφυέστατο κείμενο με απίθανους διαλόγους, pop art σκηνικά από τη Μαρία Φιλίππου, καταπληκτικοί φωτισμοί από τον Χρήστο Τσιόγκα, εντυπωσιακά κοστούμια από τη Νικόλ Παναγιώτου συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο
Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).
Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος.
Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν (Ματίνα Νικολάου), που ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν (Φανή Γεωργακοπούλου) η οποία είναι μουγκή, την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη) η οποία είναι τυφλή και την Αινχόνχεν (Νικόλ Παναγιώτου), η οποία μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου!
Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;

Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βίντεο: Κάρολος Πορφύρης

Διανομή
Νίκος Μουτσινάς
Μαρία Σολωμού
Ματίνα Νικολάου
Φανή Γεωργακοπούλου
Στέλλα Ρουσάκη
Νικόλ Παναγιώτου

ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 5000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 15€ 
Τιμή εισόδου: 20€
Εισητήρια www.viva.gr


  • Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Παιδική σκηνή «Η ωραία Κοιμωμένη» του Σαρλ Περώ. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ στο ταμείο.


  • Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Παράσταση αρχαίας τραγωδίας Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης».


  • Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Παιδική σκηνή «Το βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη.


  • Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Παράσταση αρχαίας τραγωδίας Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ ταμείο.


  • Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Συναυλία της Γλυκερίας.



  • Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Παιδική σκηνή «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ ταμείο.


  • Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. '"Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων" του ΑΡΚΑ.

Η "Ζωή Μετά", ο "Ισοβίτης", οι "Χαμηλές Πτήσεις", ο "Καστράτο", το "Μαλλί με Μαλλί" πρωταγωνιστούν στην ξεκαρδιστική παράσταση "Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων" που υπόσχεται να φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ 
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς 
Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα 
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: 
Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα.
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο.



  • Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. Συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου.


  • Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. Παιδική σκηνή «Ο λαγός και η χελώνα».


  • Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. Παιδική σκηνή «Pink fong Bay Shark live musical». Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο.

Η πασίγνωστη θεατρική παράσταση του εξωτερικού «Pink Fong Baby Shark Live Musical»έρχεται στην Λάρισα με τα αυθεντικά αγγλικά τραγούδια και φυσικά το αγαπημένο τραγούδι «Pinkfong’s Baby Shark» που έχει πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια views στο You Tube.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και εκτός από ψυχαγωγία προσφέρει και μια εκπαιδευτική διασκεδαστική διαδικασία μάθησης.Ένα Μουσικοκινητικό Υπερθέαμα με Φαντασμαγορικά Κοστούμια, Πολύχρωμα Σκηνικά και υπερσύγχρονο Video Wall.


Η ιστορία:

Η οικογένεια Shark μία ξένοιαστη μέρα κάνει βόλτα στο βυθό του ωκεανού, τραγουδώντας και χορεύοντας τα αγαπημένα της τραγούδια. Σύντομα, οι γονείς Shark αντιλαμβάνονται ότι ο Baby Shark δεν τους ακολουθεί. Τον ψάχνουν, αλλά μάταια… Ο Baby Shark έχει χαθεί…

Τι θα κάνουν; Που βρίσκεται ο Baby Shark; Πως θα τον εντοπίσουν;

Μα, φυσικά, θα καλέσουν τον Pinkfong, τον περιπετειώδη και θαρραλέο πρίγκιπα του πλανήτη Staria για να τους βοηθήσει. Άμεσα, ο Pinkfong με τη βοήθεια του φίλου του Hogi, του πράσινου σκαντζόχοιρου, γνωστού ως «κινητή εγκυκλοπαίδεια», θα ξεκινήσουν την περιπέτεια τους προς τον ωκεανό.

Για να φτάσουν στον ωκεανό θα χρειαστεί να διασχίσουν τη ζούγκλα και στη συνέχεια πελώρια βουνά καλυμμένα με πάγους. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν μαϊμούδες, κροκόδειλους, παιχνιδιάρηδες πιγκουίνους και πολύχρωμα ζώα της θάλασσας. Κάθε σταθμός και μία αναμέτρηση γεμάτη παιχνίδι, χορό και τραγούδι. Όλοι θα προσφέρουν βοήθεια στον Pink Fong και τον Hogi στην περιπέτεια αναζήτησης του Baby Shark.

Θα καταφέρουν τελικά να βρουν τον Baby Shark;
Θα χορέψουν όλοι μαζί ξανά στον αγαπημένο ρυθμό του “doo doo doo doo”;
Μία θεαματική θεατρική περιπέτεια στο βυθό που δεν πρέπει να χάσετε!

Συντελεστές:
Κείμενα: Παύλος Μητσόπουλος
Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Αυθεντική Μουσική: Smart Study Ltd.
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγδαληνή Σίγα
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ανέστης Άγκος
Σχεδιασμός Video: Παναγιώτης Πέτρου
Graphic Design: Κλέον Ζησιμόπουλος

Εισιτήρια πληρώνουν τα παιδιά από 2 ετών και άνω.
Μετά την παράσταση, οι κάτοχοι εισιτηρίων PHOTO θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν φωτογραφίες με τους χαρακτήρες της παράστασης. Μπορείτε να προμηθευτείτε voucher φωτογραφιών και από τα ταμεία του θεάτρων την ημέρα της παράστασης.


  • Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. Συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη. Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο.

  • Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. Χορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων.

  • Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. Εκδήλωση «Ανατολική Ρωμυλία» από την Εξωραϊστική Λέσχη Φιλιππούπολης.

  • Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. Θεατρική παράσταση «Ράφτης Κυριών».

  • Σάββατο και Κυριακή 21 και 22 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. «Ζητείται σεφ της Κωμωδίας» με τον Μάρκο Σεφερλή.

Και ναι! Ο ΣΕΦ βρέθηκε! Και δεν είναι ένας απλός σεφ. Είναι ο master Sef. Για την ακρίβεια, είναι ο Master του γέλιου ΣΕΦερλής Μάρκος, ο οποίος και φέτος το Καλοκαίρι υπόσχεται

στο πλατύ κοινό του γέλιο μέχρι δακρύων, με καυστική σάτιρα, αλλά και μαθήματα κωμωδίας από τον Μετρ του είδους.

Ένας 30μελής θίασος, κάτω από την σκηνοθετική μπαγκέτα του ΣΕΦ της κωμωδίας Μάρκου Σεφερλή, αναμειγνύει τόσο καλά τα υλικά, έτσι ώστε η συνταγή να «δέσει» και να σημειώσει μια ακόμα επιτυχία, αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο στους λάτρεις του καλού και έξυπνου χιούμορ!

Σκηνοθεσία: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Κείμενα: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΛΙΔΗ 
Κοστούμια: ΑΝΝΑ ΖΙΑΖΙΑ
Μουσική Επιμέλεια: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Χορογραφίες: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΕΡΙΔΟΥ
Σχεδιασμός Φωτισμού: ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΪΜΑΛΑΣ
Ήχος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ 
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ
Μουσική Παραγωγή: ΘΟΔΩΡΗΣ (TED) ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
Ενορχηστρώσεις: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΙΤΖΟΣ
Rec/Mix/Master/ Sound FX/ Visual FX/Graphics: MINUS 2 PRODUCTIONS

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑ
ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ
ΖΩΖΑ ΜΕΤΑΞΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ






Πηγή: www.larissorama.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια