ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Συμμετοχή του προγράμματος FutBolNET Barcelona Λάρισας σε δράση εκτός πόλης

Συμμετοχή του προγράμματος FutBolNET Barcelona Λάρισας σε δράση εκτός πόλης


Η ομάδα του προγράμματος FutbolNet, «Μια μπάλα για τα παιδιά» της Barcelona Λάρισας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 


Μια μοναδική εμπειρία έζησαν στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων και του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για τους πρόσφυγες, τα οποία συμμετέχουν στο καινοτόμο Αθλητικό Πρόγραμμα του Ιδρύματος FC Barcelona (Fundació FCB) FutbolNet, «Μια μπάλα για τα παιδιά». 

Με αφορμή την τελετή λήξης του προγράμματος που υλοποιείται στα Τρίκαλα από τα ΤΕΦΑΑ - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, εικοσι πέντε παιδιά συνοδευόμενα από εκπαιδευτές και γονείς, μεταφέρθηκαν στην πόλη των Τρικάλων για να παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα της ομάδας των νεαρών προσφύγων- απόφοιτων του προγράμματος. 



Τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και οι θεατές ενθουσιάστηκαν με τον ξεχωριστό αγώνα ποδοσφαίρου όπου σημασία δεν είχε η νίκη αλλά η φιλία και η συναδέλφωση των λαών. Στη μικρή γιορτή που οργανώθηκε, όλα τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και έκαναν πράξη το σύνθημα «το ποδόσφαιρο ενώνει». 

Σύντομα θα οργανωθεί η τελετή λήξης του προγράμματος και για την ομάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα της Λάρισας και υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, το πρόγραμμα ESTIA, το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (DRC GREECE) και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. 

[ads-post]

Υπενθυμίζουμε πως η μεθοδολογία του διεθνούς προγράμματος της FC BARCELONA FutbolNet–«Μια μπάλα για τα παιδιά» βασίζεται στον αθλητισμό ως βάση για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων αλλά και την ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων. Η μέθοδος έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με μια εμβληματική αθλητική ομάδα όπως η Βarcelona, στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης και την ενδυνάμωση των αξιών του Ιδρύματος FC Barcelona στα παιδιά όπως ηταπεινότητα,η φιλοδοξία, ο σεβασμός και η ομαδική εργασία. . 



Η πραγματοποιήση του προγράμματος FutbolNet από το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, γίνεται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια