ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Με 18,9 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει τα δεδομένα στην λεωφόρο Κ.Καραμανλή στη Λαρισα




Κώστας Αγοραστός: «Η ασφάλεια των ανθρώπων αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας»

Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Αυτοψία στα δυο υπό κατασκευή τμήματα της λεωφόρου Καραμανλή πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Το πρώτο έργο αφορά το νότιο τμήμα της Καραμανλή από το 303 ΠΕΒ μέχρι και την γέφυρα της Περιφερειακής Οδού Τρικάλων, ενώ το δεύτερο έργο αφορά το τμήμα από την από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς. Το συνολικό μήκος των οδικών τμημάτων είναι 3,7 χλμ κύριας αρτηρίας, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 18,9 εκατ. ευρώ.

[ads-post]

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός:

«Με σχεδιασμό, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά υλοποιούμε έργα τα οποία ήταν ζητούμενα εδώ και σαράντα χρόνια. Έργα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και την διακίνηση των εμπορευμάτων. Εργαζόμαστε ώστε τα έργα της Καραμανλή να παραδοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους πολίτες. Με την ολοκλήρωσή τους λύνονται μια σειρά από ζητήματα ασφάλειας ενώ παράλληλα βελτιώνονται αισθητικά οι περιοχές αυτές. Παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την πολυνομία και κακονομία, έχοντας στρατηγική και προσανατολισμό, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα τα οποία αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Λάρισας αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας».


Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα και ολοκληρώνει τις μελέτες για δυο ακόμα πολύ σημαντικά οδικά τμήματα, που εφάπτονται στα υφιστάμενα οδικά δίκτυα έτσι ώστε να τα εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να προχωρήσουν σε υλοποίηση. Συγκεκριμένα πρόκειται α) το τμήμα από τον κόμβο της οδού Αγιάς (110Π.Μ) έως τον κόμβο Συκουρίου και β) το τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο στη Βιοκαρπέτ έως τον ανισόπεδο κόμβο της Νίκαιας.


Στην επίσκεψή του στα έργα τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Λιούπας και Βασίλης Πινακάς, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Σταυρούλα Καρρά και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας,







Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια