ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ανακοινώνεται στις 18:00 η νέα κυβέρνησης Μητσοτάκη - Κανένας Λαρισαίος στο νέο σχήμα

Ανακοινώνεται στις 18:00 η νέα κυβέρνησης Μητσοτάκη - Κανένας Λαρισαίος στο νέο σχήμα


Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου - Εκπλήξεις στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου - Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος - Δεδομένοι πρέπει να θεωρούνται: Σταϊκούρας για το Οικονομικών, Δένδιας για το Εξωτερικών, Χατζηδάκης για το Ενέργειας, Άδωνις για το Ανάπτυξης


Συμπληρώνεται το παζλ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ως τώρα.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Για υπουργός Επικρατείας προαλείφεται ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να διοριστεί ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Στη θέση του υπουργού Ενέργειας πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης που θα πρέπει να «αδρανοποιήσει» την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο χείλος του γκρεμού με σωρευτικά χρέη περίπου ενός δισ. ευρώ! 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει το protothema.gr, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδη.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 
Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.
Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του νεοεκλεγέντα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Χρήστου Ταραντίλη.

Ο Μάκης Βορίδης φέρεται να αναλαμβάνει το τιμόνι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να αναλάβει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.

Για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι η ΝΔ θα προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.

Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τοποθετείται ο Ακης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Γιώργος Μυλωνάκης με αναπληρωτή τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη.





Πηγή: www.protothema.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια