ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ξεκινούν αντιπλημμυρικά σε Τρούλο, Αχλαδιές, Κουκουναριές και Πλατανιά – Αγ. Παρασκευή στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινούν αντιπλημμυρικά σε Τρούλο, Αχλαδιές, Κουκουναριές και Πλατανιά – Αγ. Παρασκευή στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Κ. Αγοραστός: «Έργα ουσίας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον»

Στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές της Σκιάθου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγορατσός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση των υποδομών και του περιβάλλοντος μέσω του καθαρισμού της κοίτης ρεμάτων και χειμάρρων και την αποκατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων. 

Οι παρεμβάσεις, θα γίνουν σε όλο το νησί με προτεραιότητα στις περιοχές Τρούλος, Αχλαδιές, Κουκουναριές και Πλατανιάς- Αγία Παρασκευή. Στις Κουκουναριές, για την απομάκρυνση των υδάτων που κατακλύζουν την παρακείμενη στο ρέμα οδό, προβλέπεται να κατασκευαστεί φρεάτιο – εγκάρσιος αγωγός για την παροχέτευση του νερού κατάντη της επαρχιακής οδού. Η τοποθέτηση του αγωγού θα γίνει με κατασκευή μικροσηράγγας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «κόντρα στα μηνύματα των καιρών εντατικοποιούμε την προσπάθεια για να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά τη Θεσσαλία και να προφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Πλωμαρίτη και τους περιφερειακούς μας συμβούλους σχεδιάζουμε και υλοποιούμε αντιπλημμυρικά έργα που μπορεί να μην φαίνονται, αλλά λειτουργούν όταν υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται για έργα ουσίας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έργα λειτουργικά, χρήσιμα που πιάνουν τόπο. Ειδικά στη Σκιάθο, τα έργα αυτά έχουν και αναπτυξιακή διάσταση αφού οι περιοχές παρέμβασης είναι από τις πιο γνωστές και τουριστικά αξιοποιημένες, που υποδέχονται πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο».

[ads-post]

Οι εργασίες για την απομάκρυνση απορριμμάτων, μπάζων και βλάστησης θα υλοποιηθούν κατά βάση μέσα στην κοίτη των ρεμάτων της Σκιάθου ενώ όπου απαιτείται θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός των πρανών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων. Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες: 
  • Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις.
  • Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών.
  • Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια.
  • Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
  • Συντήρηση & αποκατάσταση κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια.





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια