ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Στην Ελλάδα τα πρώτα βραβεία αγροτικής καινοτομίας



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνονται τα «1st Agritech Challenge Awards» από την εταιρεία αγροτεχνολογίας Corteva Agriscience, σε συνεργασία με την Boussias Communications.


Στόχος είναι να επιβραβευθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες στον κλάδο (λογισμικά, εφαρμογές πεδίου, web & mobile app, αυτοματισμοί, ρομπότ-εργαλεία, κ.ά.) αλλά και να προσφερθεί υποστήριξη στις πρωτοβουλίες αυτές.


Τα βραβεία χωρίζονται σε δύο ενότητες, i) συστήματα παραγωγής και ii) διαχείριση δεδομένων και λήψη αποφάσεων, και σε κάθε μία από αυτές υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, όπως ενδεικτικά: βελτίωση εδάφους, φυτοπροστασία, ποιοτικός έλεγχος, εξοικονόμηση ενέργειας ή νερού κ.ά.

[ads-post]

H συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται δεκτή στο www.agritechchallengeawards.gr, μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019.


Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν startup, πανεπιστήμια, φοιτητές, ερευνητές και ερευνητικά κέντρα, συνεταιρισμοί ή ενώσεις, παραγωγοί, μεμονωμένες συμμετοχές (άνω των 18 ετών) και συμπράξεις των παραπάνω.


Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις που θα υποβληθούν, για να αναδείξει τρεις νικητές, οι οποίοι -εκτός από σημαντικά χρηματικά βραβεία- θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά μέντορες του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβουν ειδική συμβουλευτική είτε για την ανάπτυξη της πρότασής τους, είτε για να εξελίξουν συνεργασίες με τον οργανωτικό φορέα.


Η απονομή των επάθλων θα γίνει σε ειδική τελετή στις αρχές Δεκεμβρίου και έχει ως εξής: 1ο Βραβείο - 25.000 ευρώ, 2ο Βραβείο - 15.000 ευρώ και 3ο Βραβείο - 10.000 ευρώ.









Πηγη: www.economistas.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια