ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση κτηνοτρόφων περιοχής Τηταρήσιου ποταμού

Ενημέρωση κτηνοτρόφων περιοχής Τηταρήσιου ποταμού

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους των οποίων οι εγκαταστάσεις βρίσκονται πλησίον του ποταμού Τηταρήσιου (ή Ξηριά) καθώς και των διακλαδώσεων αυτού για τα παρακάτω:

Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία μας έχει γίνει λήπτης καταγγελιών κατόπιν ενδείξεων ρύπανσης του Τηταρήσιου ποταμού με οργανικά απόβλητα. Προς διερεύνηση των καταγγελιών και της πηγής προέλευσης της ρύπανσης του Τηταρήσιου ποταμού εντείνονται οι επιτόπιοι έλεγχοι κλιμακίων και από την υπηρεσία μας στην περιοχή. 

Εφιστάται η προσοχή προς τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για ορθή και σύμφωνη με την νομοθεσία διαχείριση των αποβλήτων των μονάδων τους καθώς αποτελεί υποχρέωση, δέσμευση και βασική προϋπόθεση της νόμιμης λειτουργίας τους. 

[ads-post]

Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που θα εντοπιστούν να παρανομούν ρυπαίνοντας το περιβάλλον θα επωμιστούν διοικητικές κυρώσεις που κυμαίνονται από επιβολή χρηματικού προστίμου έως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους καθώς και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους. 

Καλούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ως άνθρωποι της υπαίθρου να μεριμνήσουν και να δείξουν την δέουσα σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα του οικοσυστήματος που περιβάλλει τον Τηταρήσιο ποταμό μέρος του οποίου αποτελούν και οι ίδιοι . Η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας.





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια