ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Γιορτή Λήξης της 2ης περιόδου για το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» την Τρίτη 30 Ιουλίου

Γιορτή Λήξης της 2ης περιόδου για το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» την Τρίτη 30 Ιουλίου


Συνεχίζονται οι δραστηριότητες για τα παιδιά της 2ης περιόδου 


Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και η 2η περίοδος που λαμβάνει χώρα από τις 15 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου, του καλοκαιρινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην Πόλη», με τη συμμετοχή χιλίων περίπου παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών, δράση του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει». 

Την Τρίτη 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου στο κηποθέατρο Αλκαζάρ, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας “Μια μέρα στην Κατασκήνωση... για Μικρούς και μεγάλους!!!!...” 

Την περασμένη Τετάρτη οι «Ατρόμητοι» μαζί με τους μικρούς τους φίλους τα προσφυγόπουλα από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθεατρική παράσταση ενώ τη δροσιά της δημοτικής πισίνας απήλαυσαν οι «Καλοκαιρινοί Ιχνηλάτες» του 25ου δημοτικού μαζί με τους «Σουβλερούς Αχινούς» του 3ου νηπιαγωγείου. Κοντά τους μικρούς μας φίλους βρέθηκαν και οι κ.κ. Δημήτρης Δεληγιάννης – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Βασιλική Μόσιαλου - Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων και Σταυρούλα Μπαξεβάνου - Διευθύντρια και Συντονίστρια του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» που είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τις δραστηριότητες των παιδιών και να μοιραστούν μαζί τους τις εντυπώσεις τους από το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα. 



Το Κουκλοθέατρο κατάφερε εξαρχής να κερδίσει το ενδιαφέρον των Ατρόμητων και των μικρών φιλοξενούμενων του Κουτσόχερου, αφού η παράσταση ήταν διαδραστική με ένα απόλυτα «καλοκαιρινό» έργο, το μύθο του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα. Τα παιδιά έμαθαν από τους ήρωες πως η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά αλλά και διασκέδαση, δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και δουλειά. Έπειτα μικρές ομάδες παιδιών κατασκεύασαν τη δική τους κούκλα, ώστε να μπορέσουν να ζωντανέψουν μόνα τους το έργο που παρακολούθησαν. 

[ads-post]

Την ίδια ώρα οι «Καλοκαιρινοί Ιχνηλάτες» παρέα με τους «Σουβλερούς Αχινούς» επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης, όπου κολύμπησαν, διασκέδασαν, έπαιξαν με το νερό με την καθοδήγηση πάντα ειδικών γυμναστών που τους βοήθησαν να μάθουν τα απαραίτητα για την κολύμβηση. 

Για όλα αυτά που συμβαίνουν, και άλλα τόσα που ακολουθούν, το καλοκαίρι περνά ευχάριστα ακόμη και στην πόλη, σε μια εναλλακτική πρόταση του δήμου μας, με την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια των συνεργαζόμενων φορέων, όπου τα παιδιά δημιουργούν, εκφράζονται και απολαμβάνουν δράσεις συμμετοχικού χαρακτήρα και όλοι μαζί ενεργοποιούνται, εμπλέκονται και συνεργάζονται σε μια «Πόλη που Μαθαίνει».





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια