ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

H Τράπεζα Πειραιώς πουλάει το ακίνητο του εργοστασίου ζαχάρεως στη Λάρισα

H Τράπεζα Πειραιώς πουλάει το ακίνητο του εργοστασίου ζαχάρεως στη Λάρισα


Πωλητήριο στα ακίνητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Σερβία και Ελλάδα βάζει η Τράπεζα Πειραιώς, στην κατοχή της οποίας έχουν περάσει τα κεφάλαια της εταιρείας. 

Πρόκειται για πέντε παραγωγικές μονάδες, δύο στη Σερβία και τρεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και της Λάρισας, που θα διατεθούν με τις κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό τους, καθώς και για 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, γραφεία 3.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, απέναντι από το Electra Palace και αποθήκες 5.000 τ.μ. στην Πτολεμαΐδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξία τους αποτιμάται στα 140 εκατ. ευρώ, με την Πειραιώς να τα διαθέτει προς πώληση έναντι 70 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επανεκκίνηση της λειτουργίας της ΕΒΖ, έστω και ως εμπορική εταιρεία.

[ads-post]

Το στοχευμένο ενδιαφέρον του Φέκερ 

Πληροφορίες θέλουν τον Λούκας Φέκερ να ενδιαφέρεται για τα ακίνητα της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη, με την καταβολή αντιτίμου 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο επικεφαλής της Innovation Brain βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη Gordon Brothers, βρετανικό fund, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να βγουν σε πλειστηριασμό τα συγκεκριμένα ακίνητα. 

Το μέλλον των assets της ΕΒΖ, πάντως, αναμένεται να κριθεί το Νοέμβριο, οπότε και έχει προγραμματιστεί η εξ΄αναβολής συζήτηση της συμφωνίας εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες ήθελαν την PQH, διαχειρίστρια των δανείων της πρώην ΑΤΕ, να προχωρά σε κούρεμα δανείων, από 30 εκατ. σε 0,9 εκατ. ευρώ. 






Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Χριστίνα Παπαγιάννη Foodreporter)











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια