ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Μικροί Κατασκηνωτές - Μεγάλοι αρχαιολόγοι

Μικροί Κατασκηνωτές - Μεγάλοι αρχαιολόγοι


Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σχεδίασε δράσεις για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 



«Τα παιδιά και η πόλη με τα κρυμμένα μυστικά» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, που συμμετέχουν ενεργά σε μία μικρή ανασκαφή. Μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια της ανασκαφικής διαδικασίας, συλλογής, ταξινόμησης, σχεδιασμού και πρώτης συντήρησης των ευρημάτων, οι μικροί “αρχαιολόγοι” αποκαλύπτουν τους θησαυρούς και τα μυστικά που έκρυψαν ο χρόνος και η γη. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης – εργαστηρίου ανασκαφής στον περιβάλλοντα χώρο του Διαχρονικού Μουσείου, κάτω από τη σκιά των πεύκων, τα παιδιά διασκεδάζουν, μαθαίνουν και αναπλάθουν με τη φαντασία τους το παρελθόν σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. 



Για τους μικρότερους κατασκηνωτές, ηλικίας 6-9 ετών, σχεδιάστηκε η δράση «Μυθ-ιστορίες με Ζωάκια». Τα παιδιά περιηγούνται στον χώρο, εντός και εκτός του Διαχρονικού Μουσείου, ανακαλύπτουν τα ζωάκια του Μουσείου και έρχονται σε επαφή με τη μυθολογία και τις ποικίλες μορφές της τέχνης στο πέρασμα των αιώνων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια χαρούμενη αναζήτηση - έκπληξη στους δροσερούς κήπους γύρω από το Μουσείο, κατά την οποία ανακαλύπτουν τα «πράσινα» ζωάκια του! 

[ads-post]

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας έχουν συμμετάσχει 200 περίπου μικροί κατασκηνωτές από το 4ο, 33ο, 25ο δημοτικό σχολείο Λάρισας και το 1ο δημοτικό σχολείο Γιάννουλης. Τα προγράμματα βρίσκονται σε εξελιξη και σε άλλα κατασκηνωτικά κέντρα. Μέσα από μεγάλες συνέργειες όπως διασύνδεση με το Διαχρονικό Μουσείο “Η Κατασκήνωση στην πόλη” του Δήμου Λαρισαίων δίνει το δικό της ξεχωριστό πολιτιστικό στίγμα στο καλοκαίρι των παιδιών. 








Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια