ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας


Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αυξάνεται η δυναμικότητα της Μονάδας στις 7 κλίνες

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε τη δημόσια υγεία και το έργο γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα Νοσοκομεία μας»


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει με νέο εξοπλισμό, συνολικού προϋπολογισμού 260.800 ευρώ τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Λάρισας, που όχι μόνο εκσυγχρονίζεται αλλά και αυξάνει τη δυναμικότητα της κατά μία κλίνη. 

Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, υπογράφονται οι 3 πρώτες συμβάσεις για την προμήθεια και εγκατάσταση του παρακάτω εξοπλισμού:
  • Έξι αντλιών τύπου σύριγγας και 12 Αντλιών Ογκομετρικών, προϋπολογισμού 25.800 ευρώ 
  • Ενός υπερηχοτομογράφου φορητού και ενός Ηλεκτροκαρδιογράφου 12-κάναλου, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ 
  • Ενός Αναπνευστήρα ΜΕΘ, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να προσφέρουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας. Βρισκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της, στηρίζουμε δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, συνεργαζόμαστε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και ανταποκρινόμαστε στα αιτήματά τους με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και υγείας» τόνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

[ads-post]

Τα οφέλη

Οι συμβάσεις που υπογράφονται άμεσα, αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο διαθέτει επαρκείς χώρους για την εγκατάσταση, καθώς ο εξοπλισμός είτε θα αντικαταστήσει υπάρχοντα εξοπλισμό πεπαλαιωμένης τεχνολογίας ή θα συμπληρώσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό της Μονάδας. 

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο σύνολο του πληθυσμού ευθύνης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που ως τριτοβάθμιο Νοσοκομείο καλύπτει την περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας. Το άμεσο αναμενόμενο όφελος είναι αφενός η αύξηση της δυναμικότητας της Μονάδας από τις 6 στις 7 κλίνες και αφετέρου η αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας, που βρίσκεται εκτός υποστήριξης από τους κατασκευαστικούς οίκους. Δεδομένου ότι προστίθενται νέες δυνατότητες με τη χρήση του νέου εξοπλισμού, αναμένεται η βελτίωση της ροής εργασίας στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου και η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες και επίκειται η προμήθεια και άλλου εξοπλισμού, στο πλαίσιο του έργου των 260.800 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.






Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια