ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αστικής Ανθεκτικότητας 2019

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αστικής Ανθεκτικότητας 2019


Για πρώτη φορά ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αστικής Ανθεκτικότητας (European Urban Resilience Forum), μετά από πρόσκληση του δικτύου πόλεων ICLEI Local Goverments for Sustainable Development, στο οποίο είναι μέλος από το 2016. Επιβεβαιώνοντας ότι οι δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης με άλλες πόλεις, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο, δίνουν τη δυνατότητα στη Λάρισα να ανταλλάξει εμπειρίες και να μοιραστεί τεχνογνωσία, ο Δήμος Λαρισαίων δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να συμμετέχει στη 10η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αστικής Ανθεκτικότητας, που πραγματοποιήθηκε στη Βόννη, Γερμανία, στις 25 Ιουνίου 2019. 



Από το 2013 η Open Europεan Day, που σήμερα ονομάζεται Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αστικής Ανθεκτικότητας, προσφέρει στους συμμετέχοντες – πόλεις αλλά και ενδιαφερόμενα μέρη από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, περιφερειακές αρχές, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις, κλπ – την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν στρατηγικές και δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την αστική ανθεκτικότητα. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για μια μεγάλη γκάμα θεματικών, τις προκλήσεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και η διερεύνηση πιθανών λύσεων και ευκαιριών για μελλοντικές συνεργασίες. Στη φετινή διοργάνωση ένα από τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των αστικών πολιτικών στην υγεία των πολιτών. 


[ads-post]



Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αστικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κος Γεώργιος Σούλτης και η κα Μαρία Νικολαΐδου, υπάλληλος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχαν στο πάνελ ομιλητών για το φαινόμενο της θερμικής αστικής νησίδας. Μαζί με τις πόλεις Βαρκελώνη, Βιέννη και Λιουμπλιάνα, η Λάρισα παρουσίασε τις δικές της εμπειρίες και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης των αστικών θερμοκρασιών και των φαινομένων καύσωνα, δίνοντας πληροφορίες και τεχνογνωσία σε πόλεις της βόρειας Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν πλέον αυξημένους κινδύνους από τέτοια φαινόμενα. Εκφράστηκε μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασίες και σε άλλα θέματα, καθώς ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με γενικότερα θέματα που συζητιούνται σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Νέας Αστικής Ατζέντας και του σχεδιασμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027.




Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια