ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ολοκληρώνεται το έργο της αναβάθμισης της Λεωφόρου Καραμανλή

Ολοκληρώνεται το έργο της αναβάθμισης της Λεωφόρου Καραμανλή


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε μελέτη για το τμήμα από τον κόμβο Βιοκαρπέτ έως τον κόμβο Νίκαιας 

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της ολικής αναβάθμισης του οδικού άξονα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης που εισέρχεται εντός της πόλης της Λάρισας (Λεωφόρος Καραμανλή) προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη μελέτη του έργου κατασκευής του τμήματος από τον Α/Κ Νίκαια έως τον Α/Κ Βιοκαρπέτ, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να προχωρήσει η πλήρης ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες προδιαγραφές και οι αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες, καθώς θα διαμορφωθεί σε οδό διπλής διαχωρισμένης κυκλοφορίας με παράπλευρο δίκτυο και έναν ενδιάμεσο κυκλικό κόμβο. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται κατοικημένες περιοχές σημειώνεται υψηλός κυκλοφοριακός φόρτος λόγω της λειτουργίας επιχειρήσεων, νοσηλευτικών μονάδων αλλά και εμπορικών κέντρων. 

[ads-post]

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός : 

«Με ένα ευρύ, στοχευμένο πρόγραμμα μεγάλων οδικών παρεμβάσεων, που αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στη Λάρισα και αυξάνουν την οδική ασφάλεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει λύση στην διέλευση των διερχόμενων οχημάτων και αποσυμφορεί τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Παρά το δύσκολο γραφειοκρατικό καθεστώς, ωριμάσαμε μελέτες, εντάξαμε έργα, τα ολοκληρώνουμε και ετοιμάζουμε και νέα. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αποτελεσματικότητας, συνεργασίας και συνέργειας. Η ασφάλεια των ανθρώπων και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Τα έργα αυτά ανήκουν σε όλους τους πολίτες, που τα χρησιμοποιούν, έδωσαν λύση στο κυκλοφοριακό και αναβάθμισαν αισθητικά της περιοχές στις οποίες κατασκευάστηκαν. Συγχρονίζουμε τις πόλεις με την εποχή μας.

Παράλληλα, τα έργα δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και συντηρούν θέσεις εργασίας».






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια