ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η «πατέντα» για να γλιτώνουν οι καφετέριες τους ελέγχους για το κάπνισμα που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα

Η «πατέντα» για να γλιτώνουν οι καφετέριες τους ελέγχους για το κάπνισμα που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα


Μιλά για τον έλεγχο του καπνίσματος στο ethnos.gr, μεταξύ άλλων, o επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.


Στα Τρίκαλα, την πρώτη πόλη που κατήργησε το τσιγάρο, οι καταστηματάρχες βρήκαν τρόπο για να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα των ελεγκτών του αντικαπνιστικού νόμου.

Έφτιαξαν ομάδα στο messenger και έριχναν… σύρμα σε συναδέλφους ιδιοκτήτες καφέ -μπαρ και εστιατορίων κάθε φορά που έβγαιναν μικτά κλιμάκια του δήμου για ελέγχους του αντικαπνιστικού νόμου. 

Μόλις αντίκριζε τους υπαλλήλους του δήμου ένας ιδιοκτήτης ειδοποιούσε μέσω μηνυμάτων στο γκρουπ άλλους συναδέλφους και τα τασάκια γίνονταν… καπνός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τα τραπέζια ενώ οι θεριακλήδες έβγαιναν άμεσα από τα καταστήματα.

Τα αποτσίγαρα εξαφανίζονταν και τα καταστήματα όσο διαρκούσε ο έλεγχος γίνονταν… «non-smoking». 

[ads-post]

«Αυτοί το έκαναν για να προστατευθούν. Στην ουσία όμως βοήθησαν τον ίδιο το δήμο στην προσπάθεια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου καθώς έκαναν ευρέως γνωστό ότι γίνονταν επιτόπιοι έλεγχοι. Έβγαζαν το κόσμο έξω από τα μαγαζιά, μάζευαν τα τασάκια μέχρι που κουράστηκαν και εφάρμοσαν το νόμο» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που εφάρμοσε πρώτος εδώ και δύο χρόνια τον αντικαπνιστικό νόμο.

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του οι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει και δεν αισθάνεται παράξενος κάποιος που ενοχλείται από το τσιγάρο γιατί ξέρει ότι έχει μαζί του το σύνολο της κοινωνίας πρόσθεσε.





Πηγή: www.ethnos.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια