ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Στην ποιότητα ποντάρουν οι παραγωγοί σκληρού σιταριού στη Λάρισα

Στην ποιότητα ποντάρουν οι παραγωγοί σκληρού σιταριού στη Λάρισα


Εν αναμονή κάποιας καινούργιας κίνησης από πλευράς συνεταιρισμών ή ιδιωτικού εμπορίου, η οποία θα μπορούσε να σπρώξει υψηλότερα τις τρέχουσες τιμές του σκληρού σιταριού βρίσκεται η αγορά, καθώς ο αλωνισμός προχωρά με γοργούς πλέον ρυθμούς και στη Β. Ελλάδα.

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου, ο οποίος πέρυσι είχε ξεκινήσει τη σεζόν από τα 21 λεπτά/κιλό (και πρόπερσι από τα 22 λεπτά/κιλό).

«Αυτό το διάστημα κάνουμε τη δική μας έρευνα αγοράς, μιλώντας με ενδιαφερόμενους και αγοραστές και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε κάτι συγκεκριμένο», λέει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Κουκούτσης.

[ads-post]

«Υπάρχει πράγματι μια πίεση στην αγορά, όπως άλλωστε και στο κριθάρι, ωστόσο εμείς ποντάρουμε στην ποιότητα που έχουμε πάρει η οποία είναι πολύ καλή και πιστεύουμε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο».

Η συγκομιδή έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή, η οποία δεν «χτυπήθηκε» από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, κάτι που δεν συνέβη π.χ. στα Φάρσαλα, όπου καταγράφηκαν ζημιές, με αποτέλεσμα μεταβροχικά σιτάρια να αγοράζονται σήμερα από εμπόρους στα 18-19 λεπτά.





Πηγή: www.ypaithros.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια