ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Τρόμος στη Νέα Ιωνία Βόλου από φωτιά σε σπίτι

Τρόμος στη Νέα Ιωνία Βόλου από φωτιά σε σπίτι


Τρομοκρατήθηκαν χθες το μεσημέρι δεκάδες δημότες της Ν. Ιωνίας, περίοικοι στην οδό Ισιδώρου και Κάδμου, όταν ξέσπασε φωτιά από τηγάνι σε μονοκατοικία, η οποία επεκτάθηκε αμέσως και απείλησε να αποτεφρώσει ολόκληρο το σπίτι.

Αιτία του τρόμου που επικράτησε και μέχρι την επέμβαση των πυροσβεστών ήταν η ύπαρξη φιάλης υγραερίου στην κατοικία που χρησιμοποιούταν για τη λειτουργία «πετρογκάζ» για μαγείρεμα.

Ήταν γύρω στις 2 το μεσημέρι, όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από τη μονοκατοικία, όπου διαμένει οικογένεια αλλοδαπών αλβανικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη του ζευγαριού τηγάνιζε εκείνη την ώρα και άγνωστο για ποιο λόγο άρπαξε φωτιά παρακείμενο αντικείμενο και η φωτιά επεκτάθηκε αμέσως και στην υπόλοιπη οικία.


Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και δυνάμεις της ΔΙΑΣ απέκλεισαν τους δρόμους, τόσο επί της Κάδμου όσο και επί της Ισιδώρου, καλώντας τους διερχόμενους και τους γείτονες να απομακρυνθούν, καθώς υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης της φιάλης υγραερίου και έκρηξης.

[ads-post]

Δεκάδες περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια και προσέτρεξαν από περιέργεια στη μονοκατοικία, για να απομακρυνθούν ωστόσο από τους αστυνομικούς που απέκλεισαν την περιοχή.



Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 2.10 και στο σημείο μετέβησαν τρία υδροφόρα οχήματα με εννέα πυροσβέστες, που έσβησαν τη φωτιά μετά από περίπου δύο ώρες. Από τη φωτιά, προκλήθηκαν ζημιές σε δωμάτιο της οικίας, που υπολογίζονται σε περίπου 5.000 ευρώ. Η πρώτη ενέργεια των πυροσβεστών ήταν να απομακρύνουν εκτός της καιόμενης οικίας τη φιάλη υγραερίου, ενώ αμέσως μετά έσπασαν την κεντρική πόρτα της μονοκατοικίας και με τη χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών εισήλθαν σε αυτή για την κατάσβεση της φωτιάς.

Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.





Πηγή: e-thessalia.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια