ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Την επέκταση του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την επέκταση του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου έδωσε ο Περιφερειάρχης

Κ. Αγοραστός:« Ένα σύγχρονο και λειτουργικό προς όφελος των πολλών»


Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη των εργασιών έρχεται το έργο της επέκτασης του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στην Καρδίτσα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.068.617 ευρώ και αποσκοπεί στην ανέγερση ενός διώροφου σύγχρονου κτιρίου, που θα επικοινωνεί εσωτερικά με το υφιστάμενο, ώστε το σύνολο των δύο κτιρίων να στεγάσει τις ανάγκες του κέντρου. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Καρδίτσας ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε την επέκταση του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» του Δήμου Καρδίτσας δημιουργώντας νέες προοπτικές για τη λειτουργία του και τις υπηρεσίες που παρέχει στους ωφελούμενούς του. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας προχωράμε ένα έργο ουσίας και χρήσιμο για την τοπική κοινωνία. Το νέο κτίριο αναμένεται να είναι σύγχρονο και λειτουργικό ενώ βελτιώνεται η πρόσβαση σε παροχές υποστήριξης και συμβουλών στα ΑμΕΑ αφού πλέον όλοι ο χώροι του κτιρίου θα είναι προσβάσιμοι στα εξυπηρετούμενα άτομα».

[ads-post]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καρδίτσας συνολικής επιφάνειας 406,83 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 237, επί των οδών Καποδιστρίου και Αλλαμανή, στην πόλη της Καρδίτσας. Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο κτίσμα, υφιστάμενο προ του 1955, στο οποίο θα γίνει προσθήκη κατ’ επέκταση του νέου κτιρίου. Στεγάζεται τώρα το Κέντρο «Ορίζοντες», το οποίο όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της λειτουργίας του. Τα κτίρια θα είναι σε άμεση επικοινωνία εσωτερικά.

Η ανέγερση διώροφου κτίσματος το οποίο περιλαμβάνει:
  • Ισόγειο με κύρια χρήση την αίθουσα συγκεντρώσεων, συνολικής επιφανείας 140 τ.μ.
  • Α΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν χώρο άσκησης, εργαστήριο κοσμημάτων και ησυχαστήριο, επιφάνειας Ε=122 τ.μ.
  • Β΄ όροφο, με χρήσεις που περιλαμβάνουν γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο ιατρού και γραφείο γραμματείας επιφάνειας Ε= 122 τ.μ.
  • Υπόγειο, με χρήση αποθήκης επιφάνειας Ε=164τ.μ.




Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια