Καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα ένας καλοκαιρινός συνδυασμός γεύσεων και υφών που θα ξετρελάνει τους πάντες! Μη διστάζετε ούτε λεπτό! Δοκιμάστε τη
Υλικά:
- 2 καρδιές μαρουλιού
- 1 σαλάτα
- 4 φέτες πεπόνι
- 150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φέτες προσούτο (κομμένες σε λωρίδες)
- 1 φλ. καρύδια
Προαιρετικά
- 1 φλ. ρόγες μαύρου σταφυλιού
- ή σταφύλι φράουλα
Για τη σως
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ γιαούρτι
- χυμό από 2 λάιμ
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Για την καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα, φτιάχνουμε πρώτα τη σως.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και τέλος το χυμό του λάιμ.
- Ελέγχουμε το αλάτι.
- Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας.
- Προσθέτουμε το πεπόνι και τα καρύδια και αν είναι η εποχή τους και τα σταφύλια.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε μία σαλατιέρα και την περιχύνουμε με τη σως.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου