ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλλιπεύκη


Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, με ένα 12 ήμερο εκδηλώσεων. 

Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 31 Ιουλίου και τελειώνουν στις 11 Αυγούστου 


Το Σάββατο το βράδυ και στην Πατωμένη, μέσα στο δάσος, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συναυλία με το συγκρότημα Λάρισας «ΕΝΑΛΛΑΞ». Έπαιξε τραγούδια rock – pop, δικά του και γνωστών καλλιτεχνών και ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους. Η βραδιά ήταν καλή, δροσερή χωρίς να κάνει κρύο. Η δίωρη συναυλία ήταν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα για την περιοχή. Εκτός καλλιπευκιωτών και φίλων την παρακολούθησε και ομάδα οδηγών που αυτές τις μέρες βρίσκονταν στο κατασκηνωτικό κέντρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». 



Την Κυριακή και στις 11 η ώρα, στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα Μ.Ε.Σ.Α.Κ. « Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» - Ιστορική Ανασκόπηση και παρουσιάστηκε το βιβλίο «Έτσι γράφεται η ιστορία…». 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, καλωσόρισε όλους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους αναφέροντας τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν καθημερινά μέχρι και την 11η Αυγούστου. 



Ο Απόστολος Ι. Παπαϊωάννου (πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», παρουσίασε τις συνθήκες της εποχής κάνοντας μια αναφορά στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο, αναφέροντας πως ήταν μια περίοδος κατά την οποία ιδρύθηκαν πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι. Και πως ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», ήταν ένα από αυτούς, που κατάφερε να λειτουργεί συνεχώς και με πολιτιστικό έργο όλα αυτά τα χρόνια. Ο ίδιος δε ήταν ένας από του πρωτεργάτες και ιδρυτικό μέλος. 

Στη συνέχεια η Σταματία (Ματίνα) Δ. Γκαραφλή, παρουσίασε το έργο του Συλλόγου της πρώτης 20ετίας, αναφέροντας τα σημαντικότερα, που σημάδεψαν την περιοχή αλλά και τις συνθήκες της εποχής, που ήταν πολύ πιο δύσκολες των σημερινών. 



Ακολούθησε ο Απόστολος Δ. Γκουγκουλιάς, Δασοφύλακας, που παρουσίασε το έργο της δεύτερη 20ετίας, αναφέροντας επίσης τα σημαντικότερα, που επηρέασαν το κοινωνικό και πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της Καλλιπεύκης. 

Και οι τρεις ομιλητές, αναφέρθηκαν στην εφημερίδα του Συλλόγου «Η Ωραία Καλλιπεύκη», που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1979, η οποία ήταν και παραμένει ο σύνδεσμος των απανταχού Καλλιπευκιωτών. Τα τελευταία χρόνια είναι ηλεκτρονική. Και οι τρεις ομιλητές ευχήθηκαν και προέτρεψαν όλους, να συνεχίσει τη λειτουργά του ο Σύλλογος άλλα τόσα κι ακόμα περισσότερα χρόνια. 

[ads-post]

Στο δεύτερο μέρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στον Κώστα Σπανό, στον Εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου, ο οποίος και προλογίζει το βιβλίο, τονίζοντας το έργο του και την προσφορά του και διαβάζοντας τον έπαινο για τον ίδιο και το έργο του. Ο Κώστας Σπανός για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Ο τίτλος τιμής θα παραδοθεί στον ίδιο κάποια άλλη στιγμή. 

Ακολούθησε ο Γιάννης Ανδρεάκης, δημοσιογράφος στην εφημερίδα “LarisaNet” παρουσίασε το βιβλίο με τον τίτλο «Έτσι γράφεται η ιστορία…», πρόσφατη έκδοση του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» (Ιούλιος 2019), που περιέχει βιώματα, αναμνήσεις, γεγονότα, όπως τα κατέγραψαν οι 25 «συγγραφείς» και όλα αναφέρονται στην Καλλιπεύκη. 

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι: Λαμπρινή Παπαδόντα (φοιτήτρια), η Κλαίρη Γκουγκουλιά, μαθήτρια λυκείου και η Βούλα Κατσιούλα, «συγγραφέας». 

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τίτλων τιμής στου Προέδρους (από το 1979) του Συλλόγου, στους «Συγγραφείς», στους «Χορηγούς» της έκδοσης και σε όσους βοήθησαν με διάφορους τρόπους τον Σύλλογο τα τελευταία 4 χρόνια και τη διάθεση του βιβλίου. 



Οι εκδηλώσεις του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. συνεχίζονται όπως παρακάτω: 

05-08, Δευτέρα, ώρα 7:30 μμ, Δημοτικό Σχολείο 
Κουκλοθέατρο, Δημοτικός Κουκλοθίασος Δήμου Λαρισαίων «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ» 

06-08, Τρίτη, ώρα 7:30 μμ, Δημοτικό Σχολείο 
Δημιουργικές Δραστηριότητες, Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» (τα παιδιά από 5 μέχρι 10 ετών, με την ευθύνη της Χριστίνας Παπαϊωάννου, θα παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες και διάφορες δράσεις και το μικρό θεατρικό «Ο λαγός και χελώνα». 

07-08, Τετάρτη, ώρα 7:30 μμ, Δημοτικό Σχολείο 
Πως κατασκευάζεται το αγνό σαπούνι, θεωρία και πράξη, συνεργασία με την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Οικοτεχνία «ΡΟΖΜΑΡΙΝΟ», Πουρνάρι) 

08-08, Πέμπτη, ώρα 7:00, Πατωμένη 
Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων 
Μορφωτικός Σύλλογος Συκουρίου, Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου, Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» 

09-08, Παρασκευή, ώρα 8:00 μμ, Δημοτικό Σχολείο 
Θεατρική Παράσταση, «Ο Γάμος» 
Ρούλα Πασχάλη - Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» 
Συμμετέχουν τα παιδιά 12 - 15 ετών, με την ευθύνη της Βούλας Παπαδόντα 

10-08, Σάββατο, ώρα 9:00 πμ, Δημοτικό Σχολείο 
Εθελοντική Αιμοδοσία 

10-08, Σάββατο, ώρα 8:00 μμ, Θερινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών, Πατωμένη 

11-08, Κυριακή, ώρα 11:00 πμ, Δημοτικό Σχολείο 
Τακτική Γενική Συνέλευση





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια