ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Καλό ξεκίνημα για τη βιομηχανική ντομάτα στη Θεσσαλία

Καλό ξεκίνημα για τη βιομηχανική ντομάτα στη Θεσσαλία


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις φαίνεται ότι ξεκινά η καμπάνια της βιομηχανικής ντομάτας στη Θεσσαλία, όπου από την περασμένη Παρασκευή, 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι παραδόσεις των πρώιμων φυτεύσεων.

Ο καιρός, όπως συμφωνούν παραγωγοί και μεταποιητές, στάθηκε σύμμαχος φέτος για την καλλιέργεια και, όπως συνέβη νωρίτερα και στην Πελοπόννησο, η πρώτη ύλη που παραλαμβάνουν τα εργοστάσια κρίνεται άριστη.

«Τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για την ποιότητα που παραλαμβάνουμε, τόσο αναφορικά με το χρώμα και την ακεραιότητα του καρπού, όσο και σε ό,τι αφορά τα brix και τις αποδόσεις», αναφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Δ. Νομικός ΑΒΕΚ και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Βιομηχανικής Ντομάτας (WPTC), Δημήτρης Νομικός.

Πρώτο άνοιξε στις 22 του μήνα το εργοστάσιο στον Δομοκό, ενώ από τη Δευτέρα έβαλε μπροστά τις μηχανές και η μονάδα στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή της Βοιωτίας εντοπίζονται κάποιες ζημιές τοπικού χαρακτήρα από το πρώτο κύμα χαλαζοπτώσεων, «αλλά εάν εξαιρέσουμε αυτό, γενικά δεν είχαμε κάποιες σημαντικές προσβολές ή απώλειες που είναι σκόπιμο να αξιολογηθούν».

[ads-post]

Σε επιφυλακή για τον καύσωνα

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, Αστέριος Σαπουνάς, που δηλώνει στην «ΥΧ» ότι «η σεζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Έχουμε παραγωγή με καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ σε επίπεδο αποδόσεων βρισκόμαστε στους 10 τόνους/στρέμμα κατά μέσο όρο. Εκεί θα κινηθούμε φέτος, εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά από πλευράς καιρικών συνθηκών».

Ενόψει, πάντως, του επερχόμενου καύσωνα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, οι παραγωγοί βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς εάν επηρεάσει κάποιες φυτεύσεις, αυτές θα είναι οι όψιμες, οι οποίες βρίσκονται αυτό το διάστημα στο στάδιο της ανάπτυξης.






Πηγή: www.ypaithros.gr (Γιάννης Τσατσάκης)








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια