ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Νίκαια, Πλατύκαμπο και Χάλκη

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Νίκαια, Πλατύκαμπο και Χάλκη


Δέκα υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται σε σημεία της Νίκαιας, του Πλατυκάμπου και της Χάλκης, αντικαθιστώντας τους παλιούς πράσινους και μπλε κάδους οργανικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

«Καθαρότερο περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες δημόσιας υγιεινής» ήταν οι στόχοι της απόφασης του Δήμου Κιλελέρ, για να προχωρήσει σ’ αυτό το εγχείρημα, όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Χατζούλης, σημειώνοντας ότι το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα επεκταθεί και σε άλλες κοινότητες.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τέσσερα ζευγάρια υπόγειων κάδων, όπου στον έναν θα γίνεται ρίψη οργανικών σκουπιδιών και στον άλλο ανακυκλώσιμων σκουπιδιών.

Απ’ αυτά, τα δύο ζευγάρια κάδων βρίσκονται στη Νίκαια, ένα στον Πλατύκαμπο και ένα στη Χάλκη, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθεί ακόμη ένα ζευγάρι κάδων στον Πλατύκαμπο.

Η επιλογή των σημείων που τοποθετήθηκαν έγινε με βάση την ποσότητα των σκουπιδιών που δέχεται κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζούλη, το πρόγραμμα αποκομιδής σκουπιδιών από τους υπόγειους κάδους θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να προηγηθεί η προμήθεια του ανάλογου απορριμματοφόρου.

Ειδικότερα αναφέρει: «Σε όχημα του δήμου, θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές και θα τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα που θα συλλέγει τα σκουπίδια. Τέλη Αυγούστου, προβλέπουμε να είναι έτοιμο το νέο απορριμματοφόρο και τον Σεπτέμβριο να είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αποκομιδή».

«Οι υπόγειοι κάδοι θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αισθητική αναβάθμισή του και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» δηλώνει ο κ. Χατζούλης, και υποστηρίζει θερμά το νέο βήμα που τολμά ο δήμος στην καθαριότητα των κοινοτήτων του.

Αντίστοιχα και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κιλελέρ, κ. Αχιλλέας Πουρνάρας, που επιτηρεί την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία των εγχειρήματος υποστηρίζοντας ότι θα βρει μεγάλη απήχηση από τους πολίτες.

Εξηγεί ότι «είναι ένα απλό σύστημα στη λειτουργία του και αποθηκεύει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα σκουπιδιών απ’ ό,τι οι γνωστοί υπέργειοι κάδοι».

Αναλυτικότερα, ο κάθε υπόγειος κάδος έχει χωρητικότητα 2,5 κυβικά μέτρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 155.000 ευρώ.

[ads-post]

ΟΦΕΛΗ

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, εκτιμώνται ότι θα προκύψουν τα ακόλουθα οφέλη:
  • Αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, της εικόνας και της ποιότητας ζωής.
  • Βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής όπου εγκαθίσταται ο κάδος.
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.
  • Περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον και λειτουργικά αποτελεσματικό. Ουσιαστικά προσφέρει περιβάλλον καθαρό και ευχάριστο.
  • Περιορισμός της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα αφού ελαχιστοποιούν αισθητά τη διαρροή υγρών.
  • Δεν υπάρχει οπτική επαφή με τα απορρίμματα, δεν υπάρχουν υπολείμματα απορριμμάτων.
  • Δεν υπάρχει επαφή με τα απορρίμματα ανθρώπων και ζώων.
  • Περιορισμός στη μετάδοση ασθενειών αφού δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρωκτικά και έντομα.
  • Ελαχιστοποίηση της όχλησης που προκαλείται τόσο στο γενικότερο περιβάλλον όσο και στην καθημερινότητα των δημοτών.
  • Μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη λιγότερο συχνή αποκομιδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το κόστος αποκομιδής».





Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια