Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα


Ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ξηρασία και το αεράκι έχουν φέρει αύριο Σάββατο (10.08.2019) περισσότερο από τα 3/4 της χώρας σε αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η Θεσσαλία, δυτική Στερεά Ελλάδα, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα και Έβρος είναι σε ΥΨΗΛΟ (3) ΔΕΙΚΤΗ.

Η κεντρική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και σχεδόν όλη η Πελοπόννησος είναι σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (4) ΔΕΙΚΤΗ.

Η Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και ανατολική Λακωνία είναι σε ΑΚΡΑΙΟ (5) ΔΕΙΚΤΗ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ.

Προβλέπεται μια δύσκολη και επικίνδυνη μέρα που επιβάλλει την αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση όλων μας. 

[ads-post]

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr


Newsroom larisacitynews.GR


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα