ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Με ήπια ανοδικές τάσεις οι τιμές στο σκληρό σιτάρι στη Λάρισα

Με ήπια ανοδικές τάσεις οι τιμές στο σκληρό σιτάρι στη Λάρισα


Σχετικά παγωμένο είναι το κλίμα που διαμορφώνεται τελευταία στην εγχώρια αγορά σκληρού σιταριού.

Αποθηκευμένες ποσότητες υπάρχουν αλλά οι αγοραπωλησίες είναι μετρημένες, καθώς παρά το ενδιαφέρον των εμπόρων, οι παραγωγοί εμφανίζονται μάλλον διστακτικοί στο να πουλήσουν τώρα, αναμένοντας καλύτερες τιμές αργότερα.

Ο κ. Αντώνης Ρεντζιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «εμείς ως συνεταιρισμός έχουμε ακόμα αποθηκευμένο σκληρό σιτάρι και την επόμενη εβδομάδα έχουμε προγραμματισμένη δημοπρασία ώστε να δώσουμε μια ποσότητα 2.000 τόνων φετινής εσοδείας.

Εκτίμηση για την τιμή δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό που δυστυχώς βλέπουμε να χαρακτηρίζει την αγορά είναι πλέον μια παγωμάρα.

[ads-post]

Φέτος εμείς αποδώσαμε στον παραγωγό μια τιμή στις 15 Ιουλίου 21 λεπτά καθαρά, ενώ το επόμενο δίμηνο, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα θα προκύψει ακόμα μια τιμή για τις ποσότητες που προανέφερα.

Επίσης μια δημοπρασία, εφόσον μας μείνουν ποσότητες, θα κάνουμε και το Νοέμβριο. Η ποιότητα πάντως των αποθηκευμένων σιτηρών μας είναι εξαιρετικά υψηλή».

Ο κ. Χρήστος Σιδερόπουλος πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών μας τόνισε ότι: «Στην περιοχή της Λάρισας υπάρχουν ακόμα αποθηκευμένα σιτάρια και από συνεταιριστικές οργανώσεις.

Οι τελευταίες πράξεις στο σκληρό αφορούσαν τιμές γύρω στα 22,5 λεπτά το κιλό καθαρά στο χέρι για τον παραγωγό».






Πηγή: www.agrotypos.gr














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια