Ασέβεια στην κηδεία Μαχαιρίτσα: Οι κουτσομπόλες, τα ψώνια και τα… τηλεοπτικά συνεργεία

Ασέβεια στην κηδεία Μαχαιρίτσα: Οι κουτσομπόλες, τα ψώνια και τα… τηλεοπτικά συνεργεία

Σε κλίμα οδύνης και σεμνότητας έγινε η κηδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.
 
Σε αυτήν παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους πολιτικοί και πολλοί καλλιτέχνες και τηλεοπτικά συνεργεία. Ωστόσο δεν έλειψαν οι «κακοφωνίες» από μερικούς, οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του καλλιτέχνη ούτε τους συγγενείς του.


Συγκεκριμένα, ο ανιψιός της οικογένειας με περίσσια ευγένεια, ζήτησε από κάμερες και δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας και να αποφύγουν τα πλάνα στα πρόσωπα της συζύγου και της κόρης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Όλοι συμφώνησαν. Μόνο η κάμερα του νεοσύστατου One ζούμαρε ξαφνικά πάνω στην οικογένεια και ο ανιψιός του τραγουδιστή έγινε έξω φρενών: «Μου το υποσχεθήκατε και δεν το τηρήσατε. Δε φοράτε παντελόνια» είπε με απόγνωση στο τηλεοπτικό συνεργείο.


Ανάμεσα στο πλήθος στέκονταν και αρκετοί μουσικοσυνθέτες με σκυμμένο κεφάλι, θλιμμένοι. Αυτό όμως δεν απέτρεψε έναν ηλικιωμένο κύριο να πλησιάσει έναν από τους δημιουργούς λέγοντάς του : «Θα ήθελα να περάσει η κόρη μου για μια οντισιόν, θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Έχετε αλλάξει κινητό (!) γι’ αυτό θα σας δώσω το δικό μου να με καλέσετε εσείς».


Σκηνές ροκ, όμως, εκτυλίχθηκαν σε παρέες ηλικιωμένων κυριών, οι οποίες έδωσαν το «παρών» στην κηδεία μόνο και μόνο για να δουν από κοντά διάσημα πρόσωπα του θεάματος και της μουσικής. Λόγο έλειψε μάλιστα να τσαλαπατηθούν γι’ αυτό, δίχως ίχνος ντροπής για το δράμα των ανθρώπων της οικογένειας. «Ποιος ήταν αυτός που πέρασε με το μπλε σακάκι;» ακούστηκε μια τσιριχτή φωνή. «Ησυχάστε, σε κηδεία είμαστε» προσπάθησε να την επαναφέρει ο διπλανός της. «Ναι, αλλά δεν είδα. Ούτε το κινητό μου τράβηξε καθαρή φωτογραφία» επέμεινε εκείνη. Σε άλλη παρέα ακολούθησε η απίστευτη στιχομυθία. Έχει έρθει κανένας γνωστός;, «ναι», «με τη γιατρίνα;», «Ναι, καλέ την είδα. Φορούσε μαύρα», «Α, να ο Νταλάρας. Είναι; Καλέ, εσύ ο ψηλός, μήπως βλέπεις ποιος περνάει τώρα και τραβάνε οι φωτογράφοι;» ακούστηκε από το βάθος μια φωνή.

[ads-post]

Ιστορίες από τα παλιά

Φίλοι του ερμηνευτή από τα παλιά θυμήθηκαν ιστορίες από το στέκι τους «Το κουτούκι της Ερασμίας», όπου τα γέλια δεν τέλειωναν ποτέ, τα τραγούδια έφερναν το ξημέρωμα και ο Λαυρέντης ήταν η ψυχή και η φωνάρα της παρέας. Λίγο πριν από τον αποχαιρετισμό στο μνήμα η Μαρία Σολωμού έφυγε από την εκκλησία κλαίγοντας. Άβαφη, με μια μαύρη ολόσωμη φόρμα, δεν άντεξε τη στιγμή. Το ίδιο και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Από γνώση στο πρόσωπό του. Η Ελένη Ράντου με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ήταν απαρηγόρητοι, όπως επίσης ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Γιάννης Ζουγανέλης και όλη η μεγάλη παρέα της μουσική, από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώργο Νταλάρα ως τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Γιώτα Νέγκα και την Τάνια Τσακλανίδου.

Πηγή: Espresso
Ασέβεια στην κηδεία Μαχαιρίτσα: Οι κουτσομπόλες, τα ψώνια και τα… τηλεοπτικά συνεργεία