ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Εντυπωσιακή παρουσία των θεσσαλικών ΠΟΠ προϊόντων στη ΔΕΘ




Κ. Αγοραστός: Τα ΠΟΠ STARS προϊόντα της ευλογημένης θεσσαλικής γης προσέλκυσαν εκατοντάδες επισκέπτες της ΔΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 84η ΔΕΘ όπου το Σάββατο το περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα γέμισε με γεύσεις και ευωδιές της Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της ενότητας «Για να ξέρουμε τι τρώμε» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, εκατοντάδες επισκέπτες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να γευτούν νοστιμιές που προερχόταν από 6 ΠΟΠ Θεσσαλικά προϊόντα.


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, σε συνεργασία με γνωστούς θεσσαλικούς Συνεταιρισμούς εξέθεσαν μήλα και πετιμέζι (ΖΑΓΟΡΙΝ), κάστανα ( Συνεταιρισμός Μελιβοίας), τυρί (ΒΟΣΚΟΣ), κρασί και τσίπουρο (Οινοποιείο Τυρνάβου). Παράλληλα με τη βοήθεια των διακεκριμένων ΣΕΦ Νικόλαου Γκονέλα και Κωνσταντίνου Βρακά, ο κόσμος που επισκέφτηκε το περίπτερο είχε την ευκαιρία να γευτεί νοστιμιές που μαγείρεψαν οι δυο διακεκριμένοι σεφ χρησιμοποιώντας ως υλικά τα θεσσαλικά προϊόντα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Λιούπα ενώ παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

[ads-post]

«Η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συμμετοχή της στην ειδική εκδήλωση «Για να ξέρουμε τι τρώμε» έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή στους πολλούς επισκέπτες της ΔΕΘ. Οι δυναμικοί θεσσαλικοί συνεταιρισμοί που συμμετείχαν με τα εκλεκτά τους προϊόντα, σε συνδυασμό με τους δυο διακεκριμένους σεφ έστειλαν ένα δυναμικό μήνυμα για τα θεσσαλικά προϊόντα. Οι καρποί της Θεσσαλίας είναι μοναδικοί στη γεύση και στην ποιότητα, παράγονται σε ευνοϊκό μικροκλίμα που οφείλουμε όλοι να συντηρήσουμε, με σεβασμό στη μητέρα γη και με ορθές καλλιεργητικές πρακτικές. Σήμερα οι Μακεδόνες και οι επισκέπτες της ΔΕΘ από ολόκληρη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να γνωρίσουν τους ΠΟΠ Stars της ευλογημένης θεσσαλικής γης» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.


Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την εντυπωσιακή συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αποτυπώθηκα από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο περίπτερο.


«Υλοπιήσαμε τη δράση «Για να ξέρουμε τι τρώμε» που εστιάζει στο τρίπτυχο: ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη, για να μάθει ο κόσμος ότι η Ε.Ε. στηρίζει και προωθεί χαρακτηρισμένα ως Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευμένες Γεωγραφικές Ενδείξει (ΠΓΕ).









Newsroom larisacitynews.GR









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια