Δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ


Η 21 Σεπτεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, αλλά έχει πλέον καθιερωθεί να χαρακτηρίζεται ολόκληρος ο Σεπτέμβριος ως Παγκόσμιος Μήνας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και την αφύπνιση και την ενεργοποίηση της Πολιτείας, καθώς η νόσος αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες. 

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας και σε συνεργασία με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", το Κέντρο Κοινότητας, το Κ.Α.Π.Η της Γιάννουλης και τη 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας, διοργανώνουν δράση με τίτλο: "Άνοια - Alzheimer: Ενημερώνω και Υποστηρίζω". 

[ads-post]

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα φθάσει τα 131,5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΑ.Π.Η. της Γιάννουλης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00π.μ. και είναι ανοιχτή για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τηλ. επικοινωνίας 2410680205 & και στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2410680243, κα. Μπουχώρη Αντιγόνη – κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη ΚΑ.Π.Η. Γιάννουλης. 

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Newsroom larisacitynews.GR
Δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ