ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Δράση για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας: "Αφιέρωμα στον παππού και τη γιαγιά"

Δράση για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας: "Αφιέρωμα στον παππού και τη γιαγιά"


Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Διεθνής ημέρα για την Τρίτη ηλικία» για να τονίσει τη σπουδαιότητα αυτών των ανθρώπων, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:30, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, κάνουμε ένα αφιέρωμα στους παππούδες και τις γιαγιάδες. 

Διαβάζουμε τρυφερές ιστορίες για τη σχέση αγάπης ανάμεσα στον παππού και τη γιαγιά με τα εγγόνια. Μαθαίνουμε πώς ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά, όταν ήταν αυτοί παιδιά, με τι έπαιζαν και πώς περνούσαν. 

Συζητάμε ποια είναι η «τρίτη ηλικία», τι μας προσφέρουν ο παππούς και η γιαγιά και γιατί πρέπει να τους αγαπάμε και να τους προσέχουμε. Μέσα από την αφήγηση, τη συζήτηση και τις εικαστικές δραστηριότητες αντιλαμβανόμαστε ότι ο δρόμος της αγάπης περνά πάντα μέσα από την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και το ειλικρινές ενδιαφέρον.

Ο παππούς και η γιαγιά μεγαλώνουν. Άλλοτε αισθάνονται μοναξιά, ξεχνάνε και δεν βλέπουν καλά κι άλλοτε γελάνε και παίζουν σαν μικρά παιδιά. 

Είναι όμως μοναδικοί, όπως μοναδικοί είναι ο παππούς και η γιαγιά για κάθε παιδί!

[ads-post]

Τη δράση εμψυχώνουν οι εκπαιδευτικοί Γκουντουβά Βάγια και Νούλα Αγγελική και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. 

Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9, Λάρισα και 
στο τηλέφωνο: 2410531973.





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια