ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Εκκίνηση του νέου δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας από τα Φάρσαλα ζήτησε ο δήμαρχος από το Γενικό Γραμματέα Υποδομών

Εκκίνηση του νέου δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας από τα Φάρσαλα ζήτησε ο δήμαρχος από το Γενικό Γραμματέα Υποδομών


Συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα την Τετάρτη μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου και της αντιδημάρχου κ. Σοφίας Χατζηπλή.

Στη συνάντηση ο κ. Εσκίογλου πρότεινε σε ότι αφορά την αναγκαιότητα εκκίνησης του έργου κατασκευής νέου οδικού άξονα που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα, πριν τη δυτική παράκαμψη της Νίκαιας η οποία ως μεμονωμένη εργολαβία κοστολογείται στα 63 εκ. ευρώ ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό έργο, να ξεκινήσει ο νέος δρόμος από το τμήμα που αφορά την είσοδο των Φαρσάλων μέχρι τους Χαλκιάδες. Έτσι, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί σταδιακά και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, μέχρι να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία που αφορά την άλλη άκρη του άξονα, δηλαδή την παράκαμψη της Νίκαιας».


Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση του δημάρχου Φαρσάλων και να τον ενημερώσει το συντομότερο δυνατό.

[ads-post]

Επιπρόσθετα, τέθηκε το θέμα της κατασκευής φραγμάτων στα χωριά Δίλοφο και Ναρθάκιο με στόχο την επίλυση του αρδευτικού αλλά και την υποβοήθηση του υδρευτικού, ενώ τέλος, έγινε εκτενής αναφορά τόσο από το δήμαρχο Φαρσάλων, όσο και από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα του έργου που αφορά στην κατασκευή φράγματος στη Σκοπιά. Ένα έργο που όπως επισημάνθηκε «θα δώσει πνοή ζωής σε όλη την επαρχία Φαρσάλων, τόσο υδρευτικά όσο και αρδευτικά».





Newsroom larisacitynews.GR









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια