ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Εμβολιασμός παιδιών από το Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά Δήμου Τυρνάβου

Εμβολιασμός παιδιών από το Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά Δήμου Τυρνάβου


Στις 2 και 9 Σεπτεμβρίου 2019 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Υγείας Δήμου Τυρνάβου, εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων παράλληλα με παιδιατρικές εξετάσεις στο χώρο του Οικισμού των Ρομά.

Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν μεγάλη και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Έτσι, καταγράφτηκαν οι ανάγκες του πληθυσμού και έγινε προγραμματισμός για εκ νέου εμβολιασμό.



Πρέπει να συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε παιδιά και ενήλικες, γιατί σύντομα θα βρεθούμε να παλεύουμε με νοσήματα που είχαν καταπολεμηθεί στο παρελθόν. Τα εμβόλια δεν προστατεύουν μόνο τον εμβολιαζόμενο, αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του, καθώς ο καθένας που εμβολιάζεται συμβάλλει στην προστασία της κοινότητας. Μάλιστα όσο περισσότερα άτομα είναι εμβολιασμένα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθεί ένα νόσημα και να εμφανιστεί μία επιδημία.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν: ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς και προήλθαν δωρεάν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Υγείας η παιδίατρος κ. Αντωνούλη Αναστασία και οι επισκέπτριες υγείας, κ. Τζάτσου Μαρία και κ. Δέλια Αφεντία. Από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, συμμετείχαν η Κοινωνική Λειτουργός, κ. Κατσούλη Στέλλα, η Παιδαγωγός κ. Νταβαρούκα Γεωργία και ο Διαμεσολαβητής κ. Τσακίρης Παναγιώτης.

[ads-post]

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ: 2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.





Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια