ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

"Eξωση" φοιτητών που δεν πληρώνουν στην εστία της Λάρισας

"Eξωση" φοιτητών που δεν πληρώνουν στην εστία της Λάρισας


Σε καταγγελία του ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Λάρισας σημειώνει ότι «πετάνε έξω από την εστία φοιτητές που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ!».

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε κινητοποίηση χθες στη φοιτητική μέριμνα και στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

[ads-post]

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών πραγματοποίησε κινητοποίηση τη Δευτέρα 2/9, στη φοιτητική μέριμνα και στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απαιτώντας το αυτονόητο: οι δικαιούχοι να παίρνουμε κλειδί για το δωμάτιο μας, χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έκαναν πως δήθεν δεν είναι ενήμεροι για την κατάσταση και την διοίκηση της φοιτητικής μέριμνας που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές μέχρι και με σεκιούριτι, για να συνεχίσουν το παζάρι που στήνουν κάθε χρόνο στη φοιτητική μέριμνα της Λάρισας, με τους φοιτητές στο ρόλο του πελάτη.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών, όμως, έπεσε στο κενό. Κάτω από την αποφασιστική στάση των φοιτητών η διοίκηση κάλεσε τους σεκιούριτι να αποχωρήσουν. Και αποφασίστηκε η σύγκλιση του Πρυτανικού Συμβουλίου στις 3/9 , 11:30 πμ όπου θα συζητηθεί το πρόβλημά μας. Οι φοιτητές συνεχίζουμε τον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα μας για δωρεάν σπουδές, για την κάλυψη των αναγκών μας σε σίτιση, στέγαση, μόρφωση.



Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμα μας!

Την πρώτη ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει σαφώς η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που μειώνουν συστηματικά την κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία, δεν δίνουν φράγκο για τις ανάγκες μας και από πάνω μας χαρατσώνουν για να ζούμε σε μία εστία χωρίς ζεστό νερό, χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ , με ανύπαρκτη πυροπροστασία. 

Για αυτή την κατάσταση ευθύνη έχει και η διοίκηση του ιδρύματος που με αναλγησία και απάθεια πετούν κάθε χρόνο περίπου 200 φοιτητές έξω από την εστία σύμφωνα με τον απαράδεκτο κανονισμό φοίτησης.

Θέτουμε το ερώτημα προς κάθε κατεύθυνση: πώς μπορεί ένας φοιτητής με 2 άνεργους γονείς και μηδαμινό εισόδημα να προκαταβάλει το ποσό των 400ευρώ για να πάρει το κλειδί του δωματίου του; Με ποιό δικαίωμα απαγορεύουν σε δικαιούχους να μπουν στα δωματιά τους αν δεν πληρώσουν το χαράτσι; Είναι ευθύνη των φοιτητών ή του κράτους να εξασφαλιστεί η φοιτητική μέριμνα; 

Δεν θα επιτρέψουμε κανένας συμφοιτητής μας να μείνει στο δρόμο!

Οργανώνουμε σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 11:30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Πρυτανικό Συμβούλιο στο Βόλο όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της στέγασης μετά από την πίεση της χθεσινής κινητοποίησης. Παράλληλα συνεχίζουμε να διεκδικούμε να δοθεί άμεση λύση στο αίτημα μας, να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι των 150 και των 400 ευρώ, κανένας φοιτητής να μην πληρώσει από την τσέπη του την στέγαση του.

Καλούμε, επίσης, όλους τους οικότροφους φοιτητές να παραβρεθούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στις 3/9, 8:00 μμ, στο Δ Αρρένων προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και από κοινού να αποφασίσουμε την συνέχεια στον αγώνα μας!"




Πηγή: www.kosmoslarissa.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια