Μία από τις διασημότερες τουρκικές συνταγές, την οποία στη γείτονα ετοιμάζουν συχνά και με την προσθήκη του ξινούτσικου μπαχαρικού σουμάκ.
Υλικά:
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2-3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, σε ροδέλες
- 50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 κουτ. σούπας ξίδι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο νερό για 1 ώρα.
- Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το ξίδι.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου