Φασόλια μαυρομάτικα πιάζ

Φασόλια μαυρομάτικα πιάζ


Μία από τις διασημότερες τουρκικές συνταγές, την οποία στη γείτονα ετοιμάζουν συχνά και με την προσθήκη του ξινούτσικου μπαχαρικού σουμάκ.

Υλικά:
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, σε ροδέλες
  • 50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κουτ. σούπας ξίδι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το ξίδι. 
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε. 
  • Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








Φασόλια μαυρομάτικα πιάζ