Φασόλια με πιπεριές

Φασόλια με πιπεριές



Φασόλια με δροσερές πιπεριές, ντομάτες και φρέσκο τζίντζερ.

Υλικά:
  • 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 4 ντομάτες, τριμμένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, σε καρέ
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

[ads-post]

Διαδικασία:
  • Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε. 
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό. 
  • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. 
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα, την οποία ενισχύουμε με αγγουράκια τουρσί, κάππαρη και πιπεριές τουρσί.



Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel









Φασόλια με πιπεριές