Φασόλια με δροσερές πιπεριές, ντομάτες και φρέσκο τζίντζερ.
Υλικά:
- 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 4 ντομάτες, τριμμένες
- 4 πιπεριές κέρατο, σε καρέ
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
[ads-post]
Διαδικασία:
- Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα, την οποία ενισχύουμε με αγγουράκια τουρσί, κάππαρη και πιπεριές τουρσί.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου