Γαύρος λαδορίγανη στο φούρνο

Γαύρος λαδορίγανη στο φούρνο


Ένα λατρεμένο ψαρικό που πέρα από τα θρεπτικά συστατικά του, η γεύση του απογειώνεται με τη λαδορίγανη. 

Υλικά:
  • 1 κιλό γαύρος
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Για αρχή θα αφαιρέσουμε τα κεφάλια από τους γαύρους.
  • Στη συνέχεια, θα πλύνουμε καλά τα ψαράκια μας και θα τα βάλουμε σε ένα ταψί, το οποίο από πριν θα έχουμε λαδώσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το λεμονάκι και το λαδάκι μας.
  • Τέλος βάζουμε το γαύρο σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 περίπου λεπτάκια μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί καλά όλα τα ψαράκια.



Καλή σας όρεξη...





Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







Γαύρος λαδορίγανη στο φούρνο