Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι. Μία εύκολη σπιτική και αγαπημένη συνταγή που αρέσει σε όλη την οικογένεια
Υλικά:
Για το μοσχάρι
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά ή ποντίκι)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 λεμόνι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- σπάγκος μαγειρικής
Για το ρύζι
- 2 φλ. ρύζι
- 1/4 φλ. ελαιολαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 φλ. αρακά
- 2 κ.σ. άνηθο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
Για το μοσχάρι
- Για το λεμονάτο μοσχάρι, στεγνώνουμε πρώτα πολύ καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
- Αν θέλουμε, το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δίχτυ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ολόκληρα, τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού, γυρίζουμε το κρέας ώστε να βράσει ολοιόμορφα.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.
- Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά.
- Βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
- Αφαιρούμε τον σπάγκο ή το δίχτυ.
- Κρατάμε 2 φλ. ζωμό στην άκρη για το ρύζι.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ξαναβάζουμε στη σάλτσα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα.
Για το ρύζι
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το ζωμό και 2 φλ. ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε τον αρακά.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και το ρύζι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά.
- Είναι απαραίτητη η χαμηλή φωτιά για να προλάβει το ρύζι να μαγειρευτεί.
- Προς το τέλος, αλατίζουμε.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
- Αφήνουμε να σταθεί το ρύζι για 10′ να τραβήξει την υγρασία του.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αφρατεύοντας το ρύζι με το πιρούνι.
- Σερβίρουμε στα πιάτα λίγο ρύζι πολύχρωμο με μια φέτα λεμονάτο μοσχάρι και μπόλικη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου