ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτοί είναι οι νέοι επικεφαλής στους Οργανισμούς του Δήμου Λαρισαίων

Αυτοί είναι οι νέοι επικεφαλής στους Οργανισμούς του Δήμου Λαρισαίων


Με τις ανακοινώσεις που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης το βράδυ της Δευτέρας – όταν και συνεδρίασε η δημοτική ομάδα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» – στις οποίες περιλαμβάνονται οι προτάσεις για τις Προεδρίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Λαρισαίων, συμπληρώνεται η «ανθρωπογεωγραφία» όσων θα αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες κατά την αρχή της νέας θητείας της Δημοτικής Αρχής.

Η τελική σύνθεση θα «κλειδώσει» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, όταν και θα καλυφθούν οι θέσεις στα Δ.Σ. των φορέων: ΔΕΥΑΛ, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Θεσσαλικό Θέατρο, ΔΗΚΕΛ, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Τα βιογραφικά όσων πρότεινε ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι τα εξής:

  • Δημήτρης Μαβίδης – Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ


Ο Δημήτρης Μαβίδης γεννήθηκε το 1963. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Λάρισας και το 1988 αποφοίτησε ως Αρχιτέκτων-Μηχανικός από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης. Από το 1990 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και έκτοτε ως σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης καθώς και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επίσης, από το 2006 έως σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ. Για το χρονικό διάστημα 2011-2014 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ενώ για το χρονικό διάστημα 2006–2014 διετέλεσε Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.


  • Πάνος Σάπκας – Πρόεδρος στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας


Ο Πάνος Σάπκας σπούδασε οδοντίατρος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τα κοινά από το 1994. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων από το 1999 έως το 2003 και από το 2014 έως σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών. Επίσης, υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Πιστεύει ακράδαντα ότι ο πολιτισμός, είναι η δύναμη και η αξία της κοινωνίας μας. Αποτελεί τον ιμάντα συνοχής μιας κοινωνίας και συνεπώς γίνεται και μοχλός για την ανάπτυξή της. Επίσης, ως διεργασία ο Πολιτισμός είναι πεδίο κοινωνικής συμμετοχής. Γι’αυτό, ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού εργάστηκε με τη φιλοσοφία ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι ελιτίστικο. Είναι η ποιότητα σε όλα τα είδη της τέχνης, μα πάνω από όλα είναι η ένταξή τους στην καθημερινότητα των πολιτών. Με βάση τις αρχές της συνέργειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, κατά τη διάρκεια της θητείας του, δόθηκε βήμα κι ευκαιρίες για δημιουργία στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ο πολίτης καθίσταται πρωταγωνιστής στα δρώμενα, ενισχύθηκαν ή εξελίχθηκαν παλιοί θεσμοί (Φεστιβάλ Πηνειού, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κ.ά.) και δημιουργήθηκαν νέοι (Μουσικές στο δρόμο, Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, ο Μύλος χορεύει, Αναβίωση Μπουλουκιών, Sleepover- Διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες, Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Φεστιβάλ Μουσικότροπο, Open Nights, Φεστιβάλ Κόμικς, Πάρκο των Ευχών κ.ά.), ενώ οι μετακλήσεις καλλιτεχνών ή καλλιτεχνικών σχημάτων από τη χώρα και το εξωτερικό διακρίνονται από υψηλή ποιότητα και καινοτομία. Για όλα αυτά, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων συνεργάστηκε με όλους τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και επιστημονικούς φορείς και τους πολίτες. Με στόχο, μια πόλη φιλική, πράσινη, έξυπνη, βιώσιμη, σύγχρονη, πολιτισμένη, όπου ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα και καθήκον.


  • Νίκος Καλτσάς – Πρόεδρος Θεσσαλικού Θεάτρου


Ο Νίκος Καλτσάς είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός – Πολεοδόμος. Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Λαρισαίων και ανέλαβε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

[ads-post]

  • Κωνσταντίνος Ρεβήσιος – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΛ)


Ο Ρεβήσιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1960 στο Αργυροπούλι, τελείωσε το Γυμνάσιο Τυρνάβου και κατοικεί στη Γιάννουλη. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας και εργάζεται στη Λάρισα από το 1985. Υπηρέτησε τον οδοντιατρικό συνδικαλισμό για έξι χρόνια από τη θέση του γραμματέα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Έκτοτε είναι εκλεγμένο τακτικό μέλος του Περιφερειακού Πειθαρχικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα. Είχε ενεργό εμπλοκή στα κινήματα για το περιβάλλον, τη διατροφική ασφάλεια και ενάντια στα μεταλλαγμένα. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από το 2014, αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΛ και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ.


  • Άννυ Ψάρρα – Περίφανου – Αντιπρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα


Η Άννα (Άννυ) Ψάρρα-Περίφανου ήταν αντιδήμαρχος Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών καθώς και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα .Είναι Σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου. Εργάστηκε σε Τεχνική Εταιρεία και στο ΤΕΙ Λάρισας. Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου παιδιών με Δυσλεξία Θεσσαλίας. Μέλος του Ανθρωπιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Φιλότης». Εργάστηκε εθελοντικά σε δομές αλληλεγγύης της πόλης μας και σε ίδρυμα ατόμων με αναπηρίες. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και ψηφιδωτού στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κατσίγρα. Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα 2010 -2014. Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος το 2014 με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και επανεξελέγη το 2019.


  • Χρήστος Τσιλιμίγκας – Αντιπρόσωπος Δήμου Λαρισαίων στο Λαογραφικό Μουσείο


Ο Χρήστος Τσιλιμίγκας είναι Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδευθείς στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Νομικών Επιστημών του Στρασβούργου στη Γαλλία. Έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός στην Τεχνολογική Εκπαίδευση ενώ ήταν π. εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλός». Είναι Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων».











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια