Προσαγωγή υπαλλήλων του ΕΦΚΑ Βόλου μετά από καταγγελία δικηγόρου

Προσαγωγή υπαλλήλων του ΕΦΚΑ Βόλου μετά από καταγγελία δικηγόρου


Δεν ενέδωσαν στην απαίτηση δικηγόρου για ενημερότητα πελάτη της

Στην Αστυνομία κατέληξαν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Βόλου χθες, μετά από αυτεπάγγελτη καταγγελία γυναίκας δικηγόρου, διότι δεν της έδωσαν άμεσα ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό πελάτη της! Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μαγνησίας, καταδικάζει το επεισόδιο σε βάρος τους δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε νομικές ή άλλες ενέργειες για την προστασία τους και τονίζει ότι το φαινόμενο της επίθεσης κατά των εργαζομένων δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μαγνησίας, το Δ.Σ. καταδικάζει το σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα χθες 26/9/2019 κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, σε βάρος συναδέλφων που υπηρετούν στο Τμήμα Εσόδων του Υποκαταστήματος, από συναλλασσόμενη με το τμήμα.

«Η συναλλασσόμενη, η οποία σημειωτέον, έχει την ιδιότητα της δικηγόρου, επιτέθηκε στους συναδέλφους μας, απαιτώντας να της χορηγήσουν ασφαλιστική ενημερότητα για λογαριασμό ενός πελάτη της και επειδή εκείνοι αρνήθηκαν, εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους της Υπηρεσίας, αρνούμενη ταυτόχρονα να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση του εγγράφου, τους κατήγγειλε για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προχώρησε στην προσαγωγή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι είναι απολύτως ευάλωτοι σε τέτοιου είδους παραλογισμό και οι επιθετικές συμπεριφορές μπορούν να προκύψουν καθημερινά κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

[ads-post]

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα σταθεί, όπως έκανε πάντα, με κάθε μέσο, τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά, στο πλευρό όλων των συναδέλφων που δέχονται άδικες και απρόκλητες επιθέσεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, που ως γνωστόν λαμβάνουν χώρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όριά τους, για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ότι και αυτοί είναι πολύ ταλαιπωρημένοι από όλα όσα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ, θα προσχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, νομικές ή άλλες που απαιτούνται για προστασία των εργαζομένων σε βάρος των οποίων έγινε το περιστατικό και καταλήγει ότι κανένα φαινόμενο επίθεσης κατά συναδέλφου δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Πηγή: www.magnesianews.gr
Προσαγωγή υπαλλήλων του ΕΦΚΑ Βόλου μετά από καταγγελία δικηγόρου