Σε απεργία κατεβαίνουν οι Λαρισαίοι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε απεργία κατεβαίνουν οι Λαρισαίοι νοσοκομειακοί γιατροί


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Λάρισας συμμετέχει στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα στους γιατρούς να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

[ads-post]

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα.

Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο:
  • Καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης» των συνδικάτων, «συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας»
  • Υλοποιεί την μνημονιακή δέσμευση, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, για τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου». Δηλαδή το φακέλωμα των εργαζομένων με σκοπό τον πιο ασφυκτικό έλεγχο των σωματείων από τους κρατικούς μηχανισμούς και την εργοδοσία
  • Δίνει αρμοδιότητες «ανώτατου άρχοντα» στον Υπουργό Εργασίας για να παρεμβαίνει όποτε θελήσει. Δηλαδή ο Βρούτσης θα είναι πάνω από τα καταστατικά των Ενώσεων, τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων, των συλλογικών μας οργάνων. Θα μας φακελώνει όπως θέλει, θα μπορεί να παρεμβαίνει και να εμποδίζει τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όποτε θέλει.


Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες.

Μας θέλουν αποξενωμένους μεταξύ μας, τον καθένα μόνο του, χωρίς συμμετοχή στη δράση και στις συλλογικές διαδικασίες. Θέλουν η ζωντανή συζήτηση, η ενεργητική συμμετοχή στη διαμόρφωση των αιτημάτων μας και την οργάνωση των κινητοποιήσεων να αντικατασταθεί από το πάτημα ενός κουμπιού.

Αυτή είναι η ουσία των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ εντάσσει τις παραπάνω αλλαγές στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που δίνει νέα προκλητικά προνόμια στους «επενδυτές», αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προϋποθέτει την ισοπέδωση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Είναι προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος μας.

Δε θα τους το επιτρέψουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και στο μαζικό, ενωτικό συλλαλητήριο με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία στις 10:00 π.μ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΑΡΩΝ.ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».


Newsroom larisacitynews.GR


Σε απεργία κατεβαίνουν οι Λαρισαίοι νοσοκομειακοί γιατροί