Σουβλάκια σολομού με άρωμα πορτοκάλι

Σουβλάκια σολομού με άρωμα πορτοκάλι



Υλικά:
  • 1 κιλό φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους 3 εκ. περίπου,
  • 1 κουταλάκι άσπρο ξίδι,
  • ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού,
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο,
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι,
  • σουβλάκια καλαμάκια μουλια-σμένα για ½ ώρα σε νερό.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Βάζετε το ξίδι με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δεντρολίβανο σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε τους κύβους του σολομού και τους γυρίζετε να πιάσουν μαρινάτα παντού.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στην άκρη για ½ -1 περίπου ώρα, γυρίζοντας το ψάρι 1-2 φορές.
  • Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μην βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
  • Στραγγίζετε το ψάρι και το περνάτε στα σουβλάκια.
  • Λαδώνετε τη ζεστή σχάρα και τα ψήνετε για 8-10 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο. 
  • Τα σερβίρετε αμέσως.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








Σουβλάκια σολομού με άρωμα πορτοκάλι