ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ζόραν Ζάεφ: "Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ζόραν Ζάεφ: "Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών"


Πλέον η συμφωνία είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα ζητήματα της προστασίας των εμπορικών σημάτων


Ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ.

Στη συζήτησή τους, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

[ads-post]

Ο κ. Zaev εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.






Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια