ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Στοχευμένες αναλύσεις στο 1ο συνέδριο για τη Βιώσιμη Πόλη στα Τρίκαλα

Στοχευμένες αναλύσεις στο 1ο συνέδριο για τη Βιώσιμη Πόλη στα Τρίκαλα


Ευρύ φάσμα αντικειμένων για την ανάπτυξη των πόλεων, καλύπτουν οι ομιλητές στο 1ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Πόλη που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Το 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City πραγματοποιείται στα Τρίκαλα με τη συνεργασία της e-trikala ΑΕ και το τιμούν με την παρουσία και τις ομιλίες τους ανώτατα και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, καθώς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Οι ομιλίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, ακριβώς στον τομέα, με τον οποίο κάθε στέλεχος της Κυβέρνησης έχει οριστεί να ασχολείται.



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος θα αναφερθεί στο θέμα: «Η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο Τομέα ως μέσο για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων» (στην έναρξη του Συνεδρίου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019). Ο κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά θα αναπτύξει ζητήματα για τον τρόπο πραγματοποίησης αλλαγών σε ένα ευρύ πεδίο αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές πόλεις.



Την ίδια ημέρα, στην ενότητα «Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων», η κ. Αλεξάνδρα Σδούκου θα αναπτύξει το θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες και αξιοποίηση των τοπικών πόρων». Ένα θέμα με άμεση εποπτεία από την ίδια, καθώς είναι η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 



Στην ενότητα «Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών», ο κ. Δημήτρης Σκάλκος θα μιλήσει πιο συγκεκριμένα για ένα μείζον ζήτημα: «Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027». Ο κ. Σκάλκος, ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει ήδη μελετήσει τα όσα αφορούν στη χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών τα επόμενα χρόνια.

[ads-post]

Όπως είναι εμφανές, η θεματολογία του συνεδρίου ιχνηλατεί τομείς που άμεσα σχετίζονται με το μέλλον των πόλεων και των πολιτών, σε επίπεδα χρηματοδότησης, ενέργειας, διοίκησης. 

Για τον λόγο αυτόν, το συνέδριο του Δήμου Τρικκαίων συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο από το σύνολο των Δημοτικών Αρχών της Ελλάδας αλλά και από πλήθος στελεχών επιχειρήσεων. 



Το 1ο συνέδριο για τη σύγχρονη και βιώσιμη πόλη συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E. στις 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον εμβληματικό Μύλο Ματσόπουλου, όπου πραγματοποιείται ο Μύλος των Ξωτικών. Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. 

Η σχετική ιστοσελίδα, με πλήθος πληροφοριών, λειτουργεί ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://restartmaicity.com/






Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια