ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε το βαμβάκι στα 62 σεντς στα χρηματιστήρια

Ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε το βαμβάκι στα 62 σεντς στα χρηματιστήρια


Ξεκόλλησε η χρηματιστηριακή τιμή του βαμβακιού με το ζόρι και για την ακρίβεια με το τουιτάρισμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έδωσε θετικά σημάδια για την επίλυση των διαφορών με την Κίνα. Οι τιμές από εκεί που κυμαίνονταν στα 59 σεντς έφυγαν γρήγορα πάνω από τα 60 σεντς κλείνοντας στα 62,02 σεντς ανά λιμπρα.

Βέβαια, να σημειωθεί ότι οι λόγοι της ανόδου δεν ήταν τόσο κάποια θεμελιώδη στοιχεία όσο -για άλλη μια φορά- ένα ενθαρρυντικό για τις τιμές tweet του προέδρου Τραμπ, στο οποίο γράφει ότι «αναμένεται η Κίνα να αγοράζει τεράστιες ποσότητες αμερικανικών αγροτικών προϊόντων». Αυτό δείχνει πως μάλλον κουβεντιάζεται μια συμφωνία με τους Κινέζους, σε συνδυασμό με καθυστέρηση στην επιβολή των δασμών. Κάτι, που ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.



Σημειωτέον ότι το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε και η μηνιαία έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος από το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ουδέτερη προς τις τιμές έκθεση, καθώς αυξήθηκαν τα αρχικά παγκόσμια αποθέματα, αλλά μειώθηκε η παραγωγή και η παγκόσμια κατανάλωση σε Κίνα και Βιετνάμ. 

[ads-post]

Τώρα, οι αναλυτές περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν όλοι οι κερδοσκόποι που είναι τοποθετημένοι σε πτωτικές θέσεις, αλλά πως θα αντιδράσει και η φυσική αγορά καθώς και η αποκαλούμενη βάση (πριμ επί των χρηματιστηριακών τιμών).

Σημειώνεται, τέλος, ότι εφόσον συνεχιστεί η ανοδική πορεία με υγιής ρυθμούς και όχι σπασμωδικά, εκτιμάται ότι προσεχώς θα γίνουν αρκετά φιξαρισματα ανοιχτών συμβολαίων στην αγορά μας.





Πηγή: www.agronews.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια