ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει την χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη γέννησή τους!

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει την χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη γέννησή τους!


Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση προβλέποντας τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας.


Υποχρεωτικό το ΑΦΜ από το μαιευτήριο - Θα αποκτήσουν και όσοι ανήλικοι δεν έχουν. Πώς θα συνδέεται με τον ΑΜΚΑ και τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Η κυβέρνηση στοχεύει να κλείσει παράθυρα στη φοροδιαφυγή αλλά και να μειώσει τη γραφειογρατία για τους πολίτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, από του χρόνου, το 2020, αριθμό φορολογικού μητρώου θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία και όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν. 

Η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών και να μειωθεί η γραφειοκρατία. 


Ψηφιακή διακυβέρνηση από κούνια - ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Η χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τους σχεδιασμού της κυβέρνησης, ενώ από το 2020 υποχρεωτικά θα βγάλουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και όσοι ανήλικοι δεν διαθέτουν μέσω έκτακτης διαδικασίας.

Η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών και να μειωθεί η γραφειοκρατία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Μάλιστα τα σχέδια θέλουν από το 2020 να συνδεθούν και τα ληξιαρχεία με την ΑΑΔΕ.

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ο αριθμός της νέας αστυνομικής ταυτότητας θα συνδεθούν μεταξύ τους και θα αποτελούν την ηλεκτρονική υπογραφή του πολίτη.

Το δημόσιο απλώνει δίχτυ για να μπορεί να ελέγχει καλύτερα όσους φοροδιαφεύγουν, αλλά και θα μειωθεί και η γραφειοκρατία.

[ads-post]

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν κυκλοφορήσει οι νέες ταυτότητες έως το 2021.

Θα μοιάζουν περισσότερο με το δίπλωμα οδήγησης ενώ θα διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή (ισότιμη με τη φυσική υπογραφή) και θα δίνουν τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να εκπληρώνουν ψηφιακά αρκετές από τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Για να γίνει αυτό, οι πολίτες δε θα χρειάζεται να περιμένουν έως το 2021, καθώς από τον Ιανουάριο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τη λειτουργία του το gov.gr, η νέα κεντρική ψηφιακή πύλη η οποία θα συγκεντρώσει σε μία ιστοσελίδα όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τaxisnet, κλπ).

Η χρήση του θα γίνεται με κωδικό, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο.















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια