ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο φράγμα της Γυρτώνης

Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο φράγμα της Γυρτώνης


Έργα για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας των παρόχθιων εκτάσεων της κοίτης του Πηνειού στο φράγμα της Γυρτώνης προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 248.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Κόντρα στα μηνύματα των καιρών εντατικοποιούμε την προσπάθεια για να προστατεύσουμε αντιπλημμυρικά τη Θεσσαλία και να προφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπονήσαμε ένα σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των και φαινομένων και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες υλοποιούμε αντιπλημμυρικά έργα που μπορεί να μην φαίνονται, αλλά λειτουργούν όταν υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται για έργα ουσίας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έργα λειτουργικά, χρήσιμα που πιάνουν τόπο. Παράλληλα με τα έργα στηρίζουμε την πραγματική τοπική οικονομία ενώ δημιουργούμε θέσεις εργασίας» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

[ads-post]

Οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση των πρανών της βαθείας κοίτης του ποταμού Πηνειού στο Δ.Δ. Γυρτώνης του Δήμου Λαρισαίων καθώς και σε σποραδικές θέσεις μέχρι και το Δ.Δ. Βρυότοπου- Μαυρόλιθου του Δήμου Τυρνάβου

Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:
Προστασία και συντήρηση των πρανών της βαθείας κοίτης.










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια