ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης


Βιολογική και ηθική αφύπνιση, συνεργασία και προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη, το μήνυμα Αγοραστού στις Βρυξέλλες


Σε βιολογική και ηθική αφύπνιση κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, σε παρεμβάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Εκείνο που πρέπει να πετύχουμε είναι η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του προϋπολογισμού της Ε.Ε., έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας, αλλά για να προσφέρουμε στους πολλούς και πρωτίστως σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Στο μυαλό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρέπει να στριφογυρίζει η ρήση του Αλμπέρ Καμύ ότι η ευγνωμοσύνη προς το μέλλον, προς τα παιδιά μας, τη γη μας, την Ευρώπη είναι να τα κάνουμε όλα τώρα». Και πρέπει» πρόσθεσε, «να προχωρήσουμε με ταχύτητα, συνεργασία, συνέργεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες».

[ads-post]

Ενώ αργότερα, συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «ψηφιακές και οικολογικές μεταβάσεις: πώς θα διασφαλίσουμε τη συνοχή και την αλληλεγγύη για όλους», ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι «ζούμε σε μια εποχή όπου καμία επανάσταση, πολιτική, κοινωνική, οικονομική, ή ιδεολογική δεν μπορεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπινου γένους, που είναι πρόβλημα βιολογικό. Ο πλανήτης μικραίνει» ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «η γη ξηραίνεται, ο αέρας και το νερό σε θάλασσες και ποτάμια μολύνονται και οι άνθρωποι αντικαθίστανται από μηχανές. Το ανθρώπινο γένος βρίσκεται σε κίνδυνο. Αγωνιά. Αν θέλουμε να φτιάξουμε, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό, όραμα μια κοινωνία συνεργατική, που ο καθένας θα έχει το χώρο και τη θέση που του αξίζει, χρειάζεται μια βιολογική αφύπνιση των λαών, με έργα και πράξεις στην καθημερινότητα, προκειμένου να επιβιώσει το ανθρώπινο γένος» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός .

Στις φωτογραφίες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων της Ε.Ε. Gunther HOettinger και με την υπουργό Ευρωπαικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Φινλανδίας κ. Tutti Tuppurainen








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια