ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

«Εθνική ενότητα» και «ομοψυχία» πρόταξαν οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους από την παρέλαση της Λάρισας

«Εθνική ενότητα» και «ομοψυχία» πρόταξαν οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους από την παρέλαση της Λάρισας


Τις έννοιες της εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας πρόταξαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και των αυτοδιοικητικών φορέων στις δηλώσεις που ακολούθησαν το τέλος της παρέλασης στη Λάρισα.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης επισήμανε πως: 
«Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ειπώθηκε πάρα πολλές φορές ότι δεν γιορτάζουμε το τέλος ενός πολέμου, αλλά την έναρξη ενός πολέμου. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για το έπος του 1940. Εύχομαι χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εδώ».


Ο βουλευτής ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ότι: 
«Η 28η Οκτωβρίου είναι κορυφαία στιγμή εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Οι στρατιώτες που άφησαν τα κόκαλα τους στα βουνά της Β. Ηπείρου και της Αλβανίας αποκρούοντας την Ιταλική εισβολή απέδειξαν ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Στη δύσκολη γειτονιά που ζούμε, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι για την διασφάλιση της Ειρήνης θα πρέπει να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με όποιο τίμημα».

Η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε πως 
«Μια τόσο μικρή λέξη, ένα Όχι», άλλαξε το ρου της ιστορίας, δίνοντας μια άλλη προοπτική στο λαό μας. Από τότε μέχρι σήμερα καταγραφόμαστε σαν μια δύναμη στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, που έχει δυνατότητα να προχωρήσει, που μπορεί να ανοίξει δρόμους και να δείξει τν άλλη οπτική. Με Εθνική ομοψυχία, ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

[ads-post]

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: 
«Η Ελλάδα αυτή την ημέρα φώτισε όλο τον κόσμο, αλλά και την ιστορία. Η σημασία της σημερινή ημέρας είναι μεγάλη. Είναι ηθικό δίδαγμα για την πρωτοφανή εθνική ομοψυχία και συνεργασία. Είναι η ημέρα που οι Έλληνες έγιναν ένα. Ας σταματήσουμε τις μικρολογίες κι ας πάμε στα μεγάλα. Αυταπάρνηση, ομοψυχία είναι τα διδάγματα της ημέρας αυτής. Οι Έλληνες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να είναι προσηλωμένοι στην πατρίδα».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε ότι 
«είναι η επέτειος του μεγάλου «Όχι» του Λαού μας. Το μυαλό μας και οι σκέψεις γυρίζει πίσω στο Αλβανικό Έπος. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Αυτοί οι επέτειοι διδάσκουν. Η διδαχή είναι μια και μοναδική. Εθνική ομοψυχία, εθνική ενότητα στη βάση της Δημοκρατίας, της ειρήνης και της Ανθρωπιάς».





Πηγή: www.larissanet.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια